Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμήθηκε η ιερά μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης την Τρίτη της Διακαινησίμου

Πάτρα: Τιμήθηκε η ιερά μνήμη των Αγίων Ν...

Στον Ιερό Ναό που είναι παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου

Στον Ιερό Ναό των νεοφανών Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, εορτάστηκε & τιμήθηκε η ιερά μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων την Τρίτη της Διακαινησίμου, 7 Μαΐου 2024, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης στις ομιλίες του τόνισε ότι οι Νεοφανείς Άγιοι Νεομάρτυρες είναι άνθη του Παραδείσου, αστέρες του πνευματικού στερεώματος και φωτεινοί οδοδείκτες που μας υποδεικνύουν το δρόμο προς την Βασιλεία Του Θεού. Μας υπενθυμίζουν ότι σκοπός της ζωής μας είναι ο αγιασμός και η σωτηρία μας.

Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ελευθέριος Κολιαβράς, ο π. Ανδρέας Πολίτης, ο π. Απόστολος Ζαφείρης και οι διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος, π. Νικόλαος Κουστουράκης και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Τους ύμνους απέδωσε θαυμάσια χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού  κ. Παναγιώτου Παπασταύρου.

Ο κ. Χρύσανθος μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου στον φιλόθεο, φιλάγιο και ευλαβέστατο λαό του Κυρίου που προσήλθε να εορτάσει τους προστάτες του θαυματουργούς Αγίους.

Να προσθέσουμε πως το πρωί της Πέμπτης 9-5-2024 ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο Ρίο, η μνήμη του οποίου τιμάται από την εκκλησία μας κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου. Ο Άγιος Χριστόφορος είναι ο άγιος προστάτης των αυτοκινητιστών.

Περισσότερες φωτ. από την πανήγυρη στον Ιερό Ναό των νεοφανών Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο μπλογκ της ενορίας του Αγ. Νεκταρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις