Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευρωεκλογές: Σήμερα ξεκινά η αποστολή των φακέλων για την επιστολική ψήφο - Πώς ψηφίζουμε

Ευρωεκλογές: Σήμερα ξεκινά η αποστολή τω...

Η διαδικασία της επιστολικής ψήφου ολοκληρώνεται το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογική διαδικασία.

Οι φετινές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εισάγουν στην χώρα μας καινοτομίες ως προς τον τρόπο που θα ψηφίσουμε, αφού σε εφαρμογή μπαίνει για πρώτη φορά η επιστολική ψήφος τόσο για τους κατοίκους της χώρας, όσο και για τους απόδημους.

Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα συνεδρίασε η διακομματική επιτροπή, ώστε οι εκπρόσωποι των κομμάτων να ενημερωθούν για τα διαδικαστικά της προεκλογικής περιόδου.

 Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του υφυπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου, από σήμερα Πέμπτη ξεκινά και έως το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποστολή των φακέλων σε όσους εκλογείς έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν επιστολικά.

Η διαδικασία της επιστολικής ψήφου ολοκληρώνεται το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα. Τα ψηφοδέλτια της επιστολικής ψήφου θα συγκεντρώνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Ήδη οι εκλογείς έχουν ξεκινήσει να ενημερώνονται μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει για την παραλαβή των φακέλων και των ψηφοδελτίων από την αντίστοιχη ταχυδρομική θυρίδα.

«Αγαπητέ εκλογέα με εκλογικό κωδικό …, σας ενημερώνουμε ότι έχει αποσταλεί το αντικείμενο … με την επιστολική σας ψήφο. Εσωκλείονται ειδικές οδηγίες», είναι το μήνυμα που λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο οι ψηφοφόροι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι ψηφίζουν με επιστολική ψήφο μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς εκεί έχουν αναρτηθεί τα έντυπα οδηγιών, τα έντυπα υπεύθυνης δήλωσης και τα ψηφοδέλτια.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν τα σχετικά έγγραφα στο https://www.ypes.gr/ekloges/ekloges-gia-to-europaiko-koinoboulio/epistoliki-psifos/epistol-psf-archeia-epistolikis-psifou.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις