Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Δολοφονία αστυνομικού Λυγγερίδη: Προσωρινά κρατούμενο ακόμα ένα ηγετικό μέλος για τα επεισόδια στου Ρέντη

Δολοφονία αστυνομικού Λυγγερίδη: Προσωρι...

Ο κατηγορούμενος, 34 ετών, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται από τις δικαστικές αρχές.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμα κατηγορούμενος που περιλαμβάνεται στα πρόσωπα τα οποία φέρονται να έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των επεισοδίων στο Ρέντη, τα οποία οδήγησαν στο θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, και στον οποίο αποδίδεται η κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κατηγορούμενος, 34 ετών, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται από τις δικαστικές αρχές. Κατά πληροφορίες στο απολογητικό του υπόμνημα υποστηρίζει πως δεν συμμετείχε καθόλου στα επεισόδια στου Ρέντη – και κατά συνέπεια στον θανατηφόρο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη – και επικαλείται φωτογραφίες και βιντεοληπτικό υλικό.

«Το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας αποδεικνύει ότι από την έναρξη του αγώνα εγώ ευρίσκομαι στην κερκίδα. Δεν χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο, δεν έχω την οιαδήποτε συζήτηση με τρίτα πρόσωπα, κρατώ ανά χείρας τηλεβόα, απευθύνομαι στην κερκίδα, φωνάζω συνθήματα και προτρέπω να εμψυχώσουμε την αγαπημένη μας ομάδα. Αυτή είναι η μόνη μορφή επικοινωνίας μου, και δη με αόριστο αριθμό ατόμων. Όταν αναφέρει η διωκτική αρχή ότι η κερκίδα αδειάζει εγώ δεν μετακινούμαι από την θέση μου και εξακολουθώ να φωνάζω συνθήματα στην κερκίδα» φέρεται να αναφέρει ο 34χρονος.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει επίσης πως κατέβηκε από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο μόνο για να ενημερωθεί για την κατάσταση εκτός γηπέδου και να ρωτήσει τι θα γίνει με όσους είχαν εγκλωβιστεί στο γήπεδο.

«Ευρίσκομαι πάντα εντός γηπέδου και φυσικά ουδέποτε «έσπασα πέτρες. Περαιτέρω καταδεικνύεται ότι ουδέποτε εξήλθα του γηπέδου αλλά κινήθηκα μόνον στον αγωνιστικό χώρο και μόνον όταν διεκόπη ο αγώνας» φέρεται να ισχυρίζεται.

Παράλληλα επισημαίνει σχετικά με το ότι αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ότι: «Κατά την διωκτική αρχή (χωρίς να εξετάσει το γιατί) το γεγονός ότι χρησιμοποιούσα ενοικιαζόμενο ΙΧΕ αυτοκίνητο(τότε) για τις ανάγκες μετακίνησης μου αποτελεί ενδείκτη ότι δήθεν συμμετείχα σε οργανωμένο σχέδιο «ώστε να καταστεί δυσχερέστερη η ενδεχόμενη ταυτοποίηση» μου. (…) από έγγραφα που προσκομίζω και επικαλούμαι αποδεικνύεται ότι είχα μεταφέρει το οικογενειακό αυτοκίνητο μάρκας AUDI, μοντέλο Q2, ιδιοκτησίας μου στην εταιρία επωνυμίας «ΒΕΛΜΑΡ» στις 28.11.2023 για τεχνικό έλεγχο επειδή είχα παρατηρήσει θόρυβο και τρέμουλο – κατά την αλλαγή ταχυτήτων.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως δεν έδωσε καμία «οδηγία» για πρόκληση επεισοδίων.

 

Πηγή:newsit 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports