Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία - 4 μαθητές μεταξύ των 12 συλληφθέντων

Πάτρα: Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά σε σ...

Σε έφοδο στο σχολικό συγκρότημα βρέθηκαν οι κρύπτες που τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως «καβάντζες» για τα ναρκωτικά

Κύκλωμα  διακινούσε ναρκωτικά εντός των σχολείων και των σχολικών κοινοτήτων της Πάτρας.

Πρόκειται για 12 άτομα (11 Έλληνες και 1 Αλβανός), μεταξύ των οποίων και 4 μαθητές, συνελήφθησαν στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία της Πάτρας, στο πλαίσιο εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, έπειτα από εκτεταμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, από την Παρασκευή το μεσημέρι, έως αργά τη νύχτα.

Οι αστυνομικοί είχαν συγκεντρώσει στοιχεία για την δράση της σπείρας, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν ως «βαποράκια» τους ανήλικους και τους ανάγκαζαν να πωλούν ναρκωτικά σε συμμαθητές τους. Την Παρασκευή, όταν έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, έκαναν έφοδο σε σχολικό συγκρότημα κοντά στην πλατεία Μαρούδα και ανακάλυψαν τις κρύπτες που χρησιμοποιούνταν ως «καβάντζες» για τα ναρκωτικά.

Στο λούκι μιας κεραμοσκεπής του σχολείου βρήκαν ναρκωτικά και μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ σε ένα ρολόι της ΔΕΗ ήταν κρυμμένες ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ecstasy.

Ακολούθησαν οι συλλήψεις των 12 εμπλεκόμενων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και έξι γονέων των ανηλίκων που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, χαρακτηριστικό της σκληρής δράσης της οργάνωσης είναι η κατάθεση μαθητή, ο οποίος φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει τα ναρκωτικά σε μαθητές και πολλές φορές αναγκάζονταν να παραδώσει στα αρχηγικά μέλη το χαρτζιλίκι των δύο ευρώ που του έδινε καθημερινά ο πατέρας του, ώστε να γλιτώσει το ξύλο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις