Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συζητήθηκε στη Βουλή, ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου για τη στρατηγική της χώρας μας για τα Δυτικά Βαλκάνια

Συζητήθηκε στη Βουλή, ερώτηση της Σίας Α...

Την είχε απευθύνει στον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη - Δυστυχώς, δεν γίναμε σοφότεροι από τις απαντήσεις του κ. Γεραπετρίτη όσον αφορά τη στρατηγική, είπε η κ. Αναγνωστοπούλου

Συζητήθηκε την Παρασκευή 26-4-2024 στη Βουλή, η επίκαιρη ερώτηση της Αχαιής βουλευτού Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Στην ερώτηση της η κ. Αναγνωστοπούλου ζητούσε απαντήσεις για το ποια είναι σήμερα η στρατηγική της χώρας για τα Δυτικά Βαλκάνια, σε μια περίοδο γεωπολιτικών αναταράξεων στην ευρύτερη περιοχή, με τις πολύ εύθραυστες καταστάσεις που διαμορφώνονται και στα Δυτικά Βαλκάνια με την ψήφιση για ένταξη του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τη Συμφωνία των Πρεσπών «στον αέρα» και τις σχέσεις με την Αλβανία σε άγονο αποπροσανατολισμό.

Δυστυχώς, δεν γίναμε σοφότεροι από τις απαντήσεις του κ. Γεραπετρίτη όσον αφορά τη στρατηγική, το όραμα και τους σκοπούς της κυβέρνησης και της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί στα Δυτικά Βαλκάνια. Το μόνο που επιβεβαιώθηκε είναι, η πλήρης διάσταση θέσης (τόσο στην υπόθεση Μπελέρη, όσο και στην υπόθεση του Κοσσόβου) του Υπουργείου Εξωτερικών με το κυβερνών κόμμα. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών δε, για ακόμη μία φορά η εφαρμογή της μετατέθηκε σε άγνωστο πολιτικά χρόνο, που θα κρίνει η κυβέρνηση. 

Μένει να απαντηθεί, ποιός τελικά ασκεί εξωτερική πολιτική: το Υπουργείο Εξωτερικών ή κάποιοι κύκλοι του κυβερνόντος κόμματος;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις