Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ταξίδι Ρουμάνων δημοσιογράφων σε Πάτρα και Καλάβρυτα για την ανάδειξη του Θρησκευτικού Τουρισμού

Ταξίδι Ρουμάνων δημοσιογράφων σε Πάτρα κ...

Από τις 19 έως τις 21 Απριλίου 2024

Δημοσιογράφοι από τη Ρουμανία φιλοξενήθηκαν στην Πάτρα και τα Καλάβρυτα από τις 19 έως τις 21 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο πραγματοποίησης ταξιδιού εξοικείωσης.Όοπω

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας: Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι εκπροσώπησαν την εκπομπή Cap Compas του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Ρουμανίας TVR που αποτελεί την παλαιότερη εκπομπή στη ρουμάνικη τηλεόραση με θεματολογία από όλο τον κόσμο. Στα ρεπορτάζ της για κάθε προορισμό, εστιάζει στον πολιτισμό, την τέχνη, την τοπική κουλτούρα και έθιμα, τη θρησκεία και τη γαστρονομία καθώς και τις εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες. Η κάθε εκπομπή του Cap Compas προβάλλεται στο δεύτερο κανάλι του κρατικού δικτύου (TVR2) με κοινό περίπου 200.000 τηλεθεατές συνολικά και επαναπροβάλλεται σε τρία ακόμα κανάλια του κρατικού δικτύου (TVR International, TVR Culture, TVR Moldova) σε πολλές επαναλήψεις και σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό.

Το ταξίδι διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ρουμανίας και με την αγαστή υποστήριξη των Ιερών Μητροπόλεων Πατρών και Καλαβρύτων - Αιγιάλειας.

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν από εκπροσώπους των Ιερών Μητροπόλεων Πατρών και Καλαβρύτων - Αιγιάλειας και από στελέχη του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ στους Ιερούς Ναούς Παντοκράτορα,  παλαιού και νέου Άγιου Ανδρέα και της Μητρόπολης Πατρών καθώς και στις Ιερές Μονές Αγίας Λαύρας και Μέγα Σπηλαίου στα Καλάβρυτα.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω ξεναγήσεων πραγματοποιήθηκαν λήψεις του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος των ναών και διενεργηθήκαν συνεντεύξεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας αναφορικά με την ιστορική, πολιτισμική και θρησκευτική σπουδαιότητα και παράδοση  των παραπάνω ορθόδοξων μνημείων. Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη φιλοξενία και ενημέρωση που είχαν και συνέλεξαν πλούσιο υλικό για την προβολή της ΠΔΕ στο τηλεοπτικό μέσο στο οποίο εργάζονται.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ΠΔΕ Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος: «Η επίσκεψη των δημοσιογράφων του Ρουμανικού τηλεοπτικού συνεργείου αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να προβληθεί η περιφέρειά μας ως πόλος έλξης πιστών προσκυνητών και επισκεπτών, από την ομόθρησκη Ρουμανία, ώστε να θαυμάσουν από κοντά τα σημαντικά μνημεία  προσκυνήματος ή τα άλλα λατρευτικά θρησκευτικά μνημεία υψηλής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας του τόπου μας. Για την Περιφερειακή Αρχή, ο θρησκευτικός τουρισμός, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πολιτιστικού τουρισμού που μπορεί να διαλύει τα πολιτισμικά και θρησκευτικά εμπόδια και να χτίζει γέφυρες μεταξύ ανθρώπων και κοινοτήτων, συνδυαζόμενος και με άλλες ειδικές μορφές τουρισμού όπως αυτές του αγροτουρισμού, της υγείας, του αθλητισμού και του συνεδριακού τουρισμού».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις