Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέλλα: 15χρονος «νταής» έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο συμμαθητή του

Πέλλα: 15χρονος «νταής» έσβησε τσιγάρο σ...

Καταγγέλλει επιθέσεις από συμμαθητές του

Τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια συμμαθητή του, περιέγραψε ο 14χρονος που δέχτηκε επίθεση με αναμμένο τσιγάρο στην Πέλλα.

Το άγριο περιστατικό συνέβη πριν από 15 ημέρες, ενώ ο 14χρονος βρισκόταν σε στάση λεωφορείου σε περιοχή του δήμου Σκύδρας.

Ο 15χρονος τον πλησίασε, τον εγκλώβισε και έσβησε ένα τσιγάρο στο μάγουλό του, με συνέπεια ο 14χρονος να υποστεί ελαφρύ έγκαυμα και να απευθυνθεί σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ο ανήλικος έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του 15χρονου δράστη, ο οποίος συνελήφθη όπως και οι γονείς του.

 Με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπό του, ο 14χρονος μίλησε στην εκπομπή LiveNews για τα όσα βιώνει από συμμαθητές του, καθώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που του επιτέθηκαν. «Εκεί που καθόμουν έρχεται και μου πατάει όλο το τσιγάρο στο μάγουλο. Εκείνη τη στιγμή τα έχασα, έπεσα κάτω από τον πόνο, πήρα το 100», λέει ο 14χρονος.

 Προσπαθούσε να του το σβήσει στα μάτια, λέει η μητέρα του παιδιού σημειώνει πως εδώ και έναν χρόνο ο μαθητής βιώνει παρόμοιες καταστάσεις. «Έχει ένα χρόνο αυτό το πράγμα, του λένε να γυρίσει στην πατρίδα του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως καταγγέλλει ο 14χρονος, τους τελευταίους μήνες δέχεται άγριο bullying από ομάδα συμμαθητών του, μέλος της οποίας είναι και ο 15χρονος που του έσβησε το τσιγάρο στο μάγουλο. «Το είχα αναφέρει αυτό σε μια καθηγήτριά μου ότι ερχόταν και με χτύπαγε και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Πιστεύω ότι αν έκανε κάτι, τον έπιανε, δεν θα καταλήγαμε να μου σβήσει το τσιγάρο στο πρόσωπο», τονίζει το παιδί.

Τα περασμένα Χριστούγεννα ο 14χρονος δέχτηκε την πρώτη επίθεση από τον 15χρονο. Του έσβησε και τότε τσιγάρα στο χέρι και στο πόδι. Λίγο καιρό αργότερα ο αρχηγός της ομάδας ανηλίκων του επιτέθηκε ξανά και προσπάθησε, όπως λέει το παιδί, να τον πνίξει με μία μπλούζα που του πέρασε στον λαιμό. «Καθόμουν με την παρέα μου κι άρπαξε τη ζακέτα μου, μου την πέρασε στο λαιμό κι άρχισε να την σφίγγει», περιγράφει.

 Η μητέρα του 14χρονου ζητά να φύγουν αυτά τα παιδιά από το σχολείο, ώστε το παιδί της να είναι ασφαλές. «Είναι δυνατόν 16 χρόνων να κάνει τέτοια πράγματα; Φοβηθήκαμε, μπορεί να ήταν και χειρότερα», επισημαίνει.

Δείτε το βίντεο:

Στο Mega μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για περιστατικό bullying αλλά για βασανισμό.

«Αυτό το περιστατικό βασανισμού ήταν προαναγγελθέν, καθώς είχαν προηγηθεί άλλα τέσσερα. Αυτό το παιδί βασανίστηκε, προσπάθησε κάποιος να του βάλει ένα τσιγάρο αναμμένο στο μάτι, δεν τα κατάφερε και τον έπληξε με βαρβαρότητα λίγο πιο κάτω στο μάγουλο», τόνισε ο Αντώνης Ξυλουργίδης.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος, έχει κατατεθεί και δεύτερη μήνυση από μαθήτρια του σχολείου, στην οποία έχουν προκληθεί άλλης βαρύτητας αδικήματα από άλλο μαθητή.

«Θα δούμε πολύ χειρότερες στιγμές απ’ αυτές», εκτίμησε ο δικηγόρος, ο οποίος έκανε έκκληση να υπάρξει ευαισθητοποίηση από το υπουργείο Παιδείας και να δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο για το πώς να αντιμετωπίζονται τέτοια περιστατικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις