Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Πρωταθλητές Ευρώπης τα θρυλικά παιδιά του Πειραιά -ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πρωταθλητές Ευρώπης! Eurokinissi

Πρωταθλητές Ευρώπης! Eurokinissi

Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Τρομερή εμφάνιση με Καλαβρυτινό χρώμα ο θρίαμβος!

Στη Νιόν γράφτηκε ιστορία, οι Νέοι του Ολυμπιακού πέτυχαν έναν άθλο που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή και οι μελλοντικές γενιές θα τους μνημονεύουν.

Η Κ19 του Ολυμπιακού σκαρφάλωσε στην κορυφή της Ευρώπης. Τα μαγικά παιδιά του Συλαϊδόπουλου έκαναν φύλλο και φτερό την Μίλαν, επικράτησαν 3-0 των ροσονέρι και σήκωσαν την κούπα του UEFA Youth League. Πρώτη κούπα για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα στο διασυλλογικό επίπεδο της UEFA.

O Ολυμπιακός χτύπησε σαν "καταιγίδα". Στο 60ο λεπτό ο Μουζακίτης ήταν εύστοχος με εκτέλεση πέναλτι, ένα λεπτό αργότερα ο Παπακανέλλος χόρεψε την άμυνα της Μίλαν και από πολύ δύσκολη γωνία από τα δεξιά έκανε το σουτ για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με τον Μπάμπη Κωστούλα να είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Στο 3ο λεπτό έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Πνευμονίδη, ο οποίος με το σουτ του δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Μίλαν. Οι ροσονέρι δεν είχαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Μία από αυτές ένα σουτ του Στάλμαχ που σταμάτησε στα σώματα.

Ένα λεπτό αργότερα οι ερυθρόλευκοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ο Πνευμονίδης έκανε την επέλαση από τα αριστερά, τροφοδότησε τον Παπακανέλλο στην περιοχή, αλλά εκείνος δεν βρήκε για λίγο στόχο. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε.

Ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί λάθη, με τη Μίλαν από την πλευρά της να παραμένει ανενεργή, ειδικά στην επίθεση με τον μεγάλο της σταρ, Καμάρντα να μην απειλεί τον Άντζελο Σίνα. Στο 38' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, με τον Μπάκουλα να σουτάρει στην περιοχή, αλλά αδύναμα πάνω στον τερματοφύλακα της Μίλαν.

Τι κι αν η Μίλαν ήταν εκείνη που μπήκε δυνατά στο β' μέρος με ωραίο σουτ του Σκότι και ακόμη πιο ωραία απόκρουση του Σίνα, οι ερυθρόλευκοι είχαν ένα μαγικό δίλεπτο. Στο 58' ο Παπακανέλλος έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε παίκτη της Μίλαν και διαμαρτυρήθηκε για χέρι. Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε και πήγε να το δει στο μόνιτορ. Η απόφαση; Πέναλτι. Ο Μουζακίτης στο 60' ήταν εύστοχος και έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός χτύπησε σαν καταιγίδα και στο 61ο λεπτό. Όπως και στο Μόναχο, ο Καλαβρυτινός άσος Παπακανέλλος χόρεψε την άμυνα της Μίλαν και από πολύ δύσκολη γωνία από τα δεξιά έκανε το σουτ και βρήκε δίχτυα για το 2-0 των ερυθρόλευκων.

Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν και... γλυκό. Ο Μπάκουλας με ανάποδο ψαλίδι από τα αριστερά, μετά από σέντρα του Κουτσογούλα πέτυχε και τρίτο γκολ για τους ερυθρόλευκους στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Σίνα, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε ανέπαφη την ερυθρόλευκη εστία, όσο κι αν προσπάθησε η Μίλαν να επιστρέψει στο ματς. Ο Ολυμπιακός μάλιστα, στις αντεπιθέσεις είχε φάσεις και για 4ο γκολ, με τον Κωστούλα.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν έξαλλα την ιστορική τους επιτυχία και τους φίλους της ομάδας στις κερκίδες να στήνουν πάρτι, αποθεώνοντας τους θριαμβευτές του Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης, Χ. Κωστούλας
ΜΙΛΑΝ: Ραβέιρ, Μάνιο, Σίμιτς, Ενσιαλά, Μπαρτεζάγκι, Στάλμαχ, Μαλασπίνα, Τζερόλι, Σκότι, Καμάρντα, Σία.

* Ο Ολυμπιακός απέκλεισε κατά σειρά: ΛΕΤΣΕ, ΚΑΜΠΑΛΑ, ΙΝΤΕΡ, ΛΑΝΣ, ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ και τώρα ΝΑΝΤ!

* Στην ιστορία της διοργάνωσης που ξεκίνησε τη σεζόν 2013-'14. Οι συμμετοχές της Ελλάδας μέχρι και φέτος: 4 ΠΑΟΚ, 6 Ολυμπιακός, 1 ΑΕΚ, 1 ΠΑΟ. Διακρίσεις: Ολυμπιακός στους 16 τo 2014-15, Πρωταθλητής φέτος.

ΘΡΥΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αυτή τη στιγμή: Η ποδοσφαιρική Κ19 πρωταθλήτρια Ευρώπης και στον τελικό του Διηπειρωτικού! Το γυναικείο πόλο ασημένιο μετάλλιο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ποδοσφαιρική και το χάντμπολ είναι στους “4” της Ευρώπης, ενώ οι ομάδες μπάσκετ και πόλο στους "8" της Ευρωλίγκα. Αποκλείστηκε πιο νωρίς η ομάδα βόλει (κάτοχος ευρωτροπαίου πέρυσι), έχοντας φτάσει κι αυτή στους "8" (Αποκλείστηκε στους 32 το γυναικείο μπάσκετ και στους «16» το γυναικείο βόλεϊ). Επτά ομάδες του ίδιου συλλόγου σε 8 πρπημιτελικές -τουλάχιστον- φάσεις της Ευρώπης σε μια σεζόν δεν έχει προηγούμενο!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

- Η ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού συνεχίζει στους «4» του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα στις 2 και στις 9 Μαΐου.
- Η ομάδα μπάσκετ Ανδρών του Ολυμπιακού βρίσκεται στους «8» της EuroLeague και διεκδικεί σε σειρά best of five απέναντι στην Μπαρτσελόνα την πρόκριση στο Final Four για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.
- Η Κ19 του Ολυμπιακού κατεκτησε το Youth League και θα παίξει στον τελικό του Διηπειρωτικού.
- Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού βρίσκεται στους «8» του LEN Champions League και διεκδικεί την πρόκριση στο Final Four όντας σε πλεονεκτική θέση.
- Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού βρίσκεται στους «4» του EHF European Cup πήρε ισοπαλια στη Φερεντσβάρος κι έχει το πλεονέκτημα στη ρεβάνς στον Πειραιά το Σάββατο για πρόκριση στον τελικο!
- Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού έπαιξε στον τελικό του Final Four του LEN Champions League και κατέκτησε το ασημ΄λενιο μετάλλιο.
- Σημειώνεται πως και η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού μετά από εξαιρετική πορεία στο φετινό CEV Champions League έφτασε και ως τους «8» του CEV Cup.

ΟΙ ΕΥΡΩΤΕΛΙΚΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΠ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ

Ακόμη μία ιστορική μέρα για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έχουν φτάσει τους 43 ευρωπαϊκούς τελικούς σε όλα τα αθλήματα. 42ος αυτός της Κ19 στο Youth League και 43ος ο επικείμενος τελικός στο Διηπειρωτικό!

Το πόλο γυναικών κρατάει τα "ηνία" με 13 τελικούς. Ακολουθεί το μπάσκετ  ανδρών με 10 και το πόλο ανδρών με εννέα τελικούς, το βόλεϊ ανδρών έχει οκτώ, ενώ το βόλεϊ γυναικών έχει παίξει σε δύο τελικούς. Αναλυτικά:

Πόλο γυναικών: 13 τελικοί (οι 6 στο Champions League, οι 3 στο κύπελλο κυπελλούχων/LEN trophy και οι 4 στο Super cup Ευρώπης).
Μπάσκετ ανδρών: 9 ευρωπαϊκοί τελικοί (και οι 9 στο κύπελλο πρωταθλητριών/Euroleague) και έναν στο Διηπειρωτικό.
Πόλο ανδρών: 9 ευρωπαϊκοί τελικοί( οι 5 στο Champions League, οι 2 στο κύπελλο κυπελλούχων και οι 2 στο Super cup Ευρώπης).
Βόλεϊ ανδρών: 8 ευρωπαϊκοί τελικοί(οι 2 στο κύπελλο πρωταθλητριών/Champions League, οι 4 στο CEV cup και οι 2 στο Challenge cup).
Βόλεϊ γυναικών: 2 ευρωπαϊκοί τελικοί (και οι 2 στο Challenge cup).
Σύνολο: 43 τελικοί Διεθνών Κυπέλλων.

Ακολουθούν: Παναθηναϊκός 14, Βουλιαγμένη 10, ΑΕΚ 8, Αρης 4, ΠΑΟΚ 4, Ηρακλής 3, Γλυφάδα 2, Μαρούσι 2, Εθνικός 2, Πανιώνιος 2 και με έναν τελικό: ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ Acropolis, Avant Garde, Αθηναϊκός, Διομήδης, Απόλλων Αθ., ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΝΟΠ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Θ., ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports