Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Σαμπαντέλ - Ολυμπιακός 16-10: Οι ερυθρόλευκες πλήρωσαν το μπλακ άουτ και έχασαν τον τελικό του Champions League

Σαμπαντέλ - Ολυμπιακός 16-10: Οι ερυθρόλ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Σαμπαντέλ, ηττήθηκε με 16-10 και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το τέταρτο τρόπαιο της ιστορία του στο Champions League πόλο.

Οι "ερυθρόλευκες" πλήρωσαν το μπλακ άουτ τους στο 3ο οκτάλεπτο, ενώ σε αντίθεση με τη χθεσινή της θρυλική εμφάνιση η Νικόλ Ελευθεριάδου κινήθηκε σε "ρηχά νερά", έχοντας μόλις ένα γκολ και αυτό από το σημείο του πέναλτι.

Αυτή ήταν η τρίτη ήττα του Ολυμπιακού στην έκτη συμμετοχή του στον τελικό της διοργάνωσης, με τις δύο εκ των οποίων να έρχονται από τη Σαμπαντέλ.

Το ματς

Η Σαμπαντέλ μπήκε καλύτερα από τον Ολυμπιακό στον τελικό και ευτύχησε να προηγηθεί με την Τζουστίνι στην παίκτρια παραπάνω, αφού προηγουμένως οι "ερυθρόλευκες" δεν είχαν καταφέρει να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή.

Στη συνέχεια η Σταματοπούλου με δύο εκπληκτικές επεμβάσεις, η μία εκ των οποίων από το σημείο του πέναλτι, κράτησαν τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ, με τη Χριστίνα Σιούτη με δυνατό σουτ από την περιφέρεια να ισοφαρίζει σε 1-1.

 
Οι παίκτριες του Δημήτρη Κραβαρίτη Κραβαρίτη πλην μίας περίπτωσης δεν κατάφεραν να βρουν καλές προϋποθέσεις για σουτ, ενώ όποτε χρειάστηκε η Ράμος ήταν εκεί για να πει όχι στην παραβίαση της εστίας της.

 
Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην Κασάδο να βρει δίχτυα και να δώσει ξανά το προβάδισμα στην ισπανική ομάδα ένα περίπου λεπτό πριν την εκπνοή του πρώτου οκταλέπτου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά και με δύο γρήγορα γκολ από την Ελεθευρία Πλευρίτου και τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη έφερε τούμπα το ματς και προηγήθηκε για πρώτη φορά.

Στη συνέχεια η Σαμπαντέλ ήταν αυτή που κλείδωσε την "ερυθρόλευκη" επίθεση, ενώ στο δικό της επιθετικό μισό με μπροστάρα τη Φόρκα βρήκε τις λύσεις, ειδικά στην παίκτρια παραπάνω, και με τέσσερα διαδοχικά γκολ αποσπάστηκε με τρία τέρματα (6-3).

Η Φωτεινή Τριχά κατέβασε και πάλι τη διαφορά στα δύο γκολ, πριν η Γκονζάλες βρει τον κενό χώρο μετά την όμορφη κυκλοφορία της μπάλας των Ισπανίδων και εκτελέσει τη Σταματοπούλου για το 7-4.

 
Στο τρίτο οκτάλεπτο αν και ο Ολυμπιακός έκανε μία αντεπίθεση για να φτάσει ρίξει το σκορ δύο φορές στο γκολ (7-6, 8-7), στη συνέχεια για περισσότερα από πέντε λεπτά κόλλησε στην επίθεση.

Σε αυτό στηρίχθηκε η Σαμπαντέλ, από την άμυνά πήρε ενέργεια και στη δική της επίθεση ξεκίνησε να "πυροβολεί" την εστία της Σταματοπούλου.

Οι Ισπανίδες έδειξαν την ανωτερότητά τους, έτρεξαν ένα σερί 5-0 (13-7) και έβαλαν τέλος στα όνειρα των παικτριών του Δημήτρη Κραβαρίτη για άνοδο στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου του Champions League για τέταρτη φορά στην ιστορία τους.

Το τέταρτο οκτάλεπτο με τη Σαμπαντέλ να έχει αποσπαστεί με έξι γκολ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Φαν ντερ Σλοτ απότα πέντε μέτρα και η Σοφία Τζουστίνι με το πέμπτο προσωπικό της γκολ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου (15-8) στην επικράτηση της ισπανικής ομάδας, ενώ ενδιάμεσα η Τριχά είχε βάλει τέλος στην επιθετική εννιάλεπτη "ερυθρόλευκη ανομβρία".

 
Με τις τυπικά γηπεδούχες να κατεβάζουν ταχύτητα, οι "Πειραιώτισσες" βρήκαν δύο γκολ, ένα με τη Νικόλ Ελευθεριάδου από το πέναλτι, το πρώτο της στον τελικό δείγμα του πόσο καλά την απενεργοποίησε η άμυνα της Σαμπαντέλ και ένα από τη Μυριοκεφαλιτάκη με την πλάτη γυρισμένη στο τέρμα (15-10).

Τελευταίο γκολ στον τελικό είχε την υπογραφή της Μπεατρίζ Ορτίθ βάζοντας και αυτή το όνομά της στον πίνακα των σκόρερ.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 5-3, 6-3, 3-3

Σαμπαντέλ (Νταβίντ Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ματίλντε Ορτίθ, Λέιτον, Φαν ντερ Σλοτ 2, Κένινγκ, Κασάδο 1, Τζουστίνι 5, Γκαρσία Γκοδόι 2, Φόρκα 2, Μπεατρίζ Ορτίθ 1, Χουράδο, Γκονζάλες Λόπεζ 3, Καράσκο.

 
Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου, Σάντα, Β. Πλευρίτου 3, Δρακωτού 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Νίγκρο.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Σάββατο 20 Απριλίου

Σαν Αντρέου - Σαμπαντέλ 9-14
Ολυμπιακός - Ματαρό 16-11
Κυριακή 21 Απριλίου

Σαμπαντέλ - Ολυμπιακός 16-10

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

- Η ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού συνεχίζει στους «4» του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα στις 2 και στις 9 Μαΐου.
- Η ομάδα μπάσκετ Ανδρών του Ολυμπιακού βρίσκεται στους «8» της EuroLeague και διεκδικεί σε σειρά best of five απέναντι στην Μπαρτσελόνα την πρόκριση στο Final Four για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.
- Η Κ19 του Ολυμπιακού βρίσκεται στον τελικ του Youth League την Δευτέρα (22/4).
- Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού βρίσκεται στους «8» του LEN Champions League και διεκδικεί την πρόκριση στο Final Four όντας σε πλεονεκτική θέση.
- Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού βρίσκεται στους «4» του EHF European Cup και αντιμετωπίζει το Σάββατο (20/4, 15:00) τη Φερεντσβάρος.
- Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού έπαιξε στον τελικό του Final Four του LEN Champions League και κατέκτησε το ασημ΄λενιο μετάλλιο.
- Σημειώνεται πως και η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού μετά από εξαιρετική πορεία στο φετινό CEV Champions League έφτασε και ως τους «8» του CEV Cup.

- Εκτός προημιτελικών, έφτασαν μέχρι τους "32" το γυναικείο μπάσκετ και τους «16» το γυναικείο βόλεϊ. Επτά ομάδες του ίδιου συλλόγου στα προημιτελικά -τουλάχιστον- της Ευρώπης σε μια σεζον δεν έχει προηγούμενο!

ΟΙ 42 ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΕΥΡΩΤΕΛΙΚΟΙ


Ο Ολυμπιακός έπαιξε στον έκτο τελικό Champions League πόλο γυναικών της ιστορία του κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ακόμη μία ιστορική μέρα για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έχουν φτάσει τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς σε όλα τα αθλήματα. Το πόλο γυναικών κρατάει τα "ηνία" με 13 τελικούς.

Ακολουθεί το μπάσκετ  ανδρών με 10 και το πόλο ανδρών με εννέα τελικούς, το βόλεϊ ανδρών έχει οκτώ, ενώ το βόλεϊ γυναικών έχει παίξει σε δύο τελικούς.

Πόλο γυναικών: 13 τελικοί (οι 6 στο Champions League, οι 3 στο κύπελλο κυπελλούχων/LEN trophy και οι 4 στο Super cup Ευρώπης).
Μπάσκετ ανδρών: 9 ευρωπαϊκοί τελικοί (και οι 9 στο κύπελλο πρωταθλητριών/Euroleague) και έναν στο Διηπειρωτικό.
Πόλο ανδρών: 9 ευρωπαϊκοί τελικοί( οι 5 στο Champions League, οι 2 στο κύπελλο κυπελλούχων και οι 2 στο Super cup Ευρώπης).
Βόλεϊ ανδρών: 8 ευρωπαϊκοί τελικοί(οι 2 στο κύπελλο πρωταθλητριών/Champions League, οι 4 στο CEV cup και οι 2 στο Challenge cup).
Βόλεϊ γυναικών: 2 ευρωπαϊκοί τελικοί (και οι 2 στο Challenge cup).
Σύνολο: 42 τελικοί Διεθνών Κυπέλλων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports