Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Eπιδείνωση με βροχές, καταιγίδες, σκόνη και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Eπιδείνωση με βροχές, καταιγίδες...

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Αλλάζει  το σκηνικό του καιρού από σήμερα οπότε και αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους έως 7 μποφόρ, ενώ επιστρέφει και η αφρικανική σκόνη.

Διάλειμμα από το μίνι καλοκαίρι θα κάνει ο καιρός, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για βροχές, καταιγίδες, αλλά και για πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με το meteo.gr , βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την Τετάρτη 17/04, κατά κύριο λόγο στα βόρεια και βορειοδυτικά ηπειρωτικά, στα ανατολικά της Θεσσαλίας, στη Νότια Κρήτη και στα ορεινά των υπολοίπων ηπειρωτικών. Κατά της νύχτας προς Πέμπτη 18/04 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα ορεινά των δυτικών και νοτίων ηπειρωτικών, παρουσιάζοντας παράλληλα εξασθένηση.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τετάρτη 17/04 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στον χάρτη της Εικόνας 1 παρουσιάζεται υο αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 17/04.

Εικόνα 1: Το αθροιστικό ύψος υετού σε χι...

Εικόνα 1: Το αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 17/04

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 6-7 μποφόρ. Από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι δυτικοί άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 24-26 °C στα ηπειρωτικά και τους 20-23 °C στις νησιωτικές περιοχές.

Τέλος οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

 

Την ίδια ώρα, πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός από Πέμπτη έως Κυριακή θα έχει ως εξής:

Πέμπτη

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, αρχικά στα δυτικά και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά με παράλληλη ύφεση στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Σάββατο

Στα ανατολικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά κια τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις