Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Η κλιματική αλλαγή «θρέφει» τα κουνούπια- Νωρίτερα από κάθε φορά φέτος οι ψεκασμοί

Δυτική Ελλάδα: Η κλιματική αλλαγή «θρέφε...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Αυτές είναι οι 3 περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, λόγω της κλιματικής αλλαγής που έφερε απότομη ζέστη, ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι ψεκασμοί για τα κουνούπια, που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, περιλαμβάνει ψεκασμούς με την συνδρομή επιπρόσθετων drones αλλά και ελικοπτέρου το οποίο θα παραμείνει στην περιοχή εκτέλεσης του έργου για την επανάληψη των ψεκασμών όποτε και όπου απαιτηθεί και εκτιμάται.

Αναφερόμενη, στο πρόγραμμα των ψεκασμών για τα κουνούπια, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άννα Μαστοράκου, επισημαίνει στο thebest.gr: «Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει παραπάνω από ένα μήνα. Ξεκινήσαμε πολύ νωρίτερα λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της θερμοκρασίας που έγινε πρωθύστερα. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από το Μεσολόγγι, που εκεί πάντα έχουμε πολλά κουνούπια λόγω του υγροβιότοπου. Ήδη πέταξε ελικόπτερο και προχώρησε και σε επαναληπτικό πρόγραμμα προνυμφοκτονίας, γιατί προσπαθούμε να προλάβουμε την ανάπτυξη των νυμφών, σε προκαταρκτικό στάδιο ώστε να μην αναπτυχθούν περαιτέρω».

Πως θα τρέξει το πρόγραμμα κουνουποκτονίας στη Δυτική Ελλάδα; «Είναι ένας διαγωνισμός της Περιφέρειας, ο οποίος διενεργείται και τρέχει για τρία χρόνια. Πάντοτε γίνονται δράσεις κουνουποκτονίας, που ξεκινούν την Άνοιξη και ολοκληρώνονται το Φθινόπωρο. Η ανάδοχος εταιρία έχει στη διάθεσή της, drones, ελικόπτερα και αμφίβια μέσα, για τις μεγάλες εκτάσεις που έχει η Περιφέρεια μας που υπάρχουν υγρότοποι, ειδικά στους νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, γι’ αυτό θεωρείται ένα από τα δυσκολότερα έργα της χώρας. Οι ψεκασμοί γίνονται προγραμματισμένα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τα δείγματα των δειγματοληψιών που γίνονται δηλαδή από τις καθημερινές ανιχνεύσεις προγραμματίζουν ανάλογα με την πληθυσμιακή ανάπτυξη των κουνουπιών. Παρ’ όλα αυτά, να πούμε, ότι υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός αλλά και real time παρακολούθηση των πληθυσμών των κουνουπιών με ανιχνευτές σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας και ταυτόχρονα έχουμε συμφωνητικό με την ανάδοχο εταιρία όπου υπάρχουν αναφορές από κατοίκους ότι υπάρχει πρόβλημα, αυτή να προβαίνει σε αντίστοιχη δράση».

Το Μεσολόγγι είναι η περιοχή με τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω του υγροβιότοπου. Επίσης, αντίστοιχο πρόβλημα εντοπίζεται στον υγροβιότοπο της Ηλείας, δηλαδή στο Κουνουπέλι, ενώ από την πλευρά της Αχαΐας, πρόβλημα εμφανίζεται στο Δάσος της Στροφυλιάς.    

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις