Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Preppers»: Αυτοί είναι οι Έλληνες που ετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου

«Preppers»: Αυτοί είναι οι Έλληνες που ε...

Μια ομάδα Ελλήνων είναι προετοιμασμένη εδώ και χρόνια για το χειρότερο σενάριο

Αυτή η ομάδα Ελλήνων έχει προετοιμαστεί για κάθε πιθανή καταστροφή και απειλή, μέχρι και το τέλος του κόσμου.

Έχουν κάνει εκπαίδευση, ξέρουν πως να επιβιώνουν στη φύση, έχουν καταφύγια, αποθήκες τρόφιμα και φάρμακα. Αυτοαποκαλούνται «preppers» και μιλούν για πρώτη φορά στον Alpha για την εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ για την ύπαρξή τους.

Τι είναι οι «preppers»

Ένα από τα μέλη της άγνωστης μέχρι σήμερα ομάδας στο ευρύ κοινό εξηγεί πως: «Ο prepper είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος προετοιμάζεται να ζήσει μια κατάσταση που ξεφεύγει από την κανονική. Prepper είναι ο στρατός, προετοιμάζεται συνέχεια. Prepper είναι ο αθλητής, προετοιμάζεται συνέχεια με την ευρεία έννοια του όρου».

«Είμαι έτοιμος για μια καταστροφή, εδώ και 30 χρόνια»

Ο Μιχάλης Καλογεράκης από το Ηράκλειο της Κρήτης έδειξε πώς έχει προετοιμάσει το σπίτι για να επιβιώσει σε δύσκολες καταστάσεις. «Είμαι έτοιμος για μια καταστροφή εδώ και αρκετά χρόνια, πάνω από 30 χρόνια. Αυτό το σπίτι είναι 30 χρόνια αυτόνομο ενεργειακά, που είναι βασικός παράγοντας για να αντιμετωπίσεις μια καταστροφή», αναφέρει.

 Ακόμη, σχολιάζει πως υπάρχει κόσμος που τον χαρακτηρίζει «ψεκασμένο», ωστόσο ο ίδιος πιστεύει πως είναι καλό να είναι έτοιμος για κάθε είδους καταστροφή.

Μετέτρεψε το σπίτι του σε πυρηνικό καταφύγιο

Ο ίδιος έχει δημιουργήσει στο υπόγειο του σπιτιού του ένα αυτοσχέδιο πυρηνικό καταφύγιο με τρόφιμα , νερό και προμήθειες για να επιβιώσει έως δύο χρόνια.

 Όπως λέει, όλο το σπίτι είναι θωρακισμένο με σίδερο για να το μετατρέψει σε κλωβό Φαραντέι. «Έτσι αποτρέπουμε οποιουδήποτε είδους ακτινοβολία να περάσει μέσα», περιέγραψε, τονίζοντας ότι το σπίτι αντέχει ακόμα και σε χτύπημα πυραύλου!

 Μιλώντας για τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχει ένα καταφύγιο, είπε ότι είναι τα φάρμακα, ο οπλισμός και ένας μετρητής Γκάιγκερ για την ακτινοβολία. Στο υπόγειό του έχει δημιουργήσει και μια δεξαμενή με νερό για δύο χρόνια, ενώ έδειξε και πώς υποστηρίζεται ενεργειακά με φωτοβολταϊκά το επιχείρημά του.

 Έτοιμος για ολική καταστροφή και Γ' ΠΠ Το χειρότερο σενάριο και ο μεγαλύτερος φόβος του είναι «η ολική καταστροφή, η... τέλεια καταιγίδα». «Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό το επικίνδυνο κομβικό σημείο που μπορεί να αντιμετωπίσει την τέλεια καταιγίδα, να έχεις ταυτόχρονα πυρκαγιές, σεισμούς, κοινωνικές αναταραχές και εισβολή από το εξωτερικό», όπως αναφέρει.

 «Το πιο ακραίο σενάριο είναι η περίπτωση πολέμου. Το απευκταίο. Τα πράγματα είναι δύσκολα, βρισκόμαστε ήδη στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λίγοι δεν το γνωρίζουν», σχολίασε ένας άλλος Έλληνας prepper στην κάμερα της εκπομπής. «Είμαι έτοιμος για μια πυρηνική καταστροφή, έχω ετοιμάσει όλο το σπίτι για αυτή τη δουλειά, ιδίως το υπόγειο», αποκάλυψε ο prepper από την Κρήτη.

«Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτροφές για να δούμε ποια είναι η καλύτερη»

Στη Μακρακώμη Φθιώτιδας ένας πρώην στρατιωτικός έχει δημιουργήσει κι αυτός το δικό του καταφύγιο για να επιβιώσει. Όπως λέει στην εκπομπή, έχει εφόδια για έξι μήνες. «Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτροφές για να δούμε ποια είναι η καλύτερη», αναφέρει μάλιστα, μεταξύ άλλων. Εξήγησε ότι έχει επενδύσει σε ένα καλό sleeping bag, καλά παπούτσια και κάλτσες, ενώ έχει διαμορφώσει για μια καταστροφή και το αυτοκίνητό του!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις