Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το φιλμ «The Apprentice» με τον Sebastian Stan ως Ντόναλντ Τραμπ πάει Κάννες

Το φιλμ «The Apprentice» με τον Sebastia...
Μαρτάτος Tάκης

Επίσης ο Φράνσις Φορντ Κόπολα επιστρέφει φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών με την νέα του ταινία «Megalopolis»

Iδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το φετινό, 77ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου 2024, με την Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα της ταινίας «Barbie» και ηθοποιό Γκρέτα Γκέργουιγκ να διατελεί πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του κύριου διαγωνιστικού προγράμματος.

Όπως έγινε γνωστό, στο διαγωνιστικό μέρος για την κατάκτηση του Χρυσού Φοίνικα θα συμμετάσχει η νέα ταινία του βραβευμένου Ιρανού σκηνοθέτη Αλί Αμπάσι (Ali Abbasi), με τίτλο «The Apprentice». O 41χρονος Ρουμανικής καταγωγής ηθοποιός Σεμπάστιαν Σταν (Sebastian Stan) υποδύεται στο φιλμ τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ και δεινό επιχειρηματία, Ντόναλντ Τραμπ. Συμπρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα Jeremy Strong - Jeremy Strong στον ρόλο του διαβόητου δικηγόρου Ρόι Κον, ο οποίος υπήρξε μέντορας του Ντόναλντ Τραμπ στα πρώτα χρόνια της καριέρας του επηρεάζοντας τον όσον αφορά στο πολιτικό του προφίλ.

Η ταινία «The Apprentice» σε σενάριο του Γκάμπριελ Σέρμαν (Gabe Sherman) περιγράφεται ως «μια εξερεύνηση δύναμης και φιλοδοξίας, σε έναν κόσμο διαφθοράς και εξαπάτησης. Ο Σεμπάστιαν Σταν στα πρώτα πλάνα από την ταινία, δείχνει εντυπωσιακός σε ένα ρόλο πράγματι δύσκολο όσο και αμφιλεγόμενο.

Ο Σεμπάστιαν Σταν έγινε ευρέως γνωστός ως Bucky Barnes στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel και τον έχουμε δει σε ταινίες όπως το «Captain America, Ο Στρατιώτης του χειμώνα» το 2014. Το 2010, στο ξεκίνημα της καριέρας του επίσης, εμφανίστηκε και στο φιλμ του Ντάρεν Αρονόφσκι «Μαύρος Κύκνος».

Στο μεταξύ, ο 85χρονος θρύλος και αποκαλούμενος «γίγαντας» του Αμερικανικού κινηματογράφου, ο τιμημένος με Όσκαρ Φράνσις Φορντ Κόπολα επιστρέφει φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα του 77ου Φεστιβάλ των Καννών με την νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του με τίτλο «Megalopolis», και αυτό συμβαίνει 45 χρόνια μετά το δεύτερο Χρυσό Φοίνικά του για την συγκλονιστική ταινία του «Αποκάλυψη Τώρα» (1979), με τον Μάρλον Μπράντο και τον Μάρτιν Σιν. Ο Κόπολα κέρδισε τον πρώτο του Χρυσό Φοίνικα με την πολιτικοκοινωνική ταινία «Η Συνομιλία - The Conversation» το 1974, φιλμ όπου πρωταγωνιστούσε ο Τζιν Χάκμαν.‎‎

Την ανακοίνωση για το νέο φιλμ του Κόπολα, έκανε ο διευθυντής (γενικός επιτετραμμένος) του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, Τιερί Φρεμό στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στην ταινία “Metropolis” παίζουν οι Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne και ο Shia LaBeouf.

Σύμφωνα με άρθρο του variety.com, για το διαγωνιστικό των φετινών Καννών προορίζεται και ο δικός μας διεθνής σκηνοθέτης Yorgos Lanthimos – Γιώργος Λάνθιμος με την ολοκαίνουρια δημιουργία του “Kinds of Kindness” με πρωταγωνιστές την Emma Stone και τον Willem Dafoe, το φιλμ του Paul Schrader “Oh Canada” με τον Richard Gere, το μουσικό μελόδραμα του Jacques Audiard “Emilia Perez” με τις Zoe Saldana και Selena Gomez, το νέο φιλμ του Paolo Sorrentino “Parthenope” με τον βραβευμένο με Όσκαρ Gary Oldman καθώς και η ταινία του David Cronenberg “The Shrouds” με τον Vincent Cassel και την Diane Kruger.

Με ορισμένα στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ο Σεμπάστιαν Σταν.

Ο Σεμπάστιαν Σταν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture