Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Χαμηλά οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία- «Όλα έχουν να κάνουν με την αγορά στην οποία απευθύνεσαι»

Δυτική Ελλάδα: Χαμηλά οι κρατήσεις στα ξ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε οι ξενοδόχοι

Σε μία διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται , θα έβλεπε ο ξενοδοχειακός κλάδος  το «κλειδί», προκειμένου να αυξηθεί η προσέλευση επισκεπτών στη Δυτική Ελλάδα , αλλά και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία.

Οι χαμηλές κρατήσεις που αποτυπώνονται και με επίσημα στοιχεία που δείχνουν πτωτική τάση, όπως εξηγεί ο κλάδος, είναι κάτι που απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο δεν είναι κάτι ανεξήγητο. «Στο κομμάτι του τουρισμού και των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της περιοχής αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο είναι η αγορά την οποία προσελκύεις.

Η Δυτική Ελλάδα σε αυτή την κατάταξη που σχετίζεται με τον τουρισμό και τις κρατήσεις τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην προτελευταία θέση με την έλευση ενός νέου τουριστικού ρεύματος να είναι αναγκαία, αν θέλουμε να αλλάξει κάτι» λέει μιλώντας στο thebest.gr ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, πρόεδρος των Ξενοδόχων του νομού Αχαΐας.

Καθοριστικός ο ρόλος του αεροδρομίου του  Αράξου 

Καθώς οι εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο με τους πολέμους επηρεάζουν και μειώνουν την «δεξαμενή» των επισκεπτών δεν ανοίγονται, όπως επισημαίνει ο κλάδος, νέοι δρόμοι.

Όπως επισημαίνει ο κ. Διαμαντόπουλος, «στη Δυτική Ελλάδα οι είσοδοι που υπάρχουν είναι το λιμάνι της Πάτρας και το αεροδρόμιο του Αράξου. Από την μία η Ηγουμενίτσα είναι άκρως ανταγωνιστική και από την άλλη το αεροδρόμιο δεν έχει εντάξει κι άλλες χώρες έτσι ώστε να διευρυνθεί το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Το 40% των επισκεπτών ειδικά στην Ηλεία και την Αχαΐα εισέρχεται από την Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία με τον πόλεμο να συρρικνώνει κι άλλο την αγορά και τον αριθμό των επισκεπτών. Χάθηκαν δηλαδή χώρες προέλευσης επισκεπτών χωρίς όμως να υπάρξουν κάποιες νέες. Αυτό είναι καθοριστικό για τον τουριστικό κλάδο στην περιοχή ο οποίος έχει πληγεί».

Να σημειώσουμε ότι οι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο του Αράξου θα ξεκινήσουν στις αρχές του Μαΐου, πιο συγκεκριμένα θα ξεκινήσουν με δύο πτήσεις στις 09:00 και στις 12:30  την πρωτομαγιά με την αρχή να με την Ρουμανία ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες. Λίγες  μέρες μετά,  τη Μ. Παρασκευή θα υπάρχει πτήση από Γερμανία ενώ όσο πλησιάζουμε στη θερινή περίοδο θα προστεθούν και άλλες πτήσεις από Πολωνία, Βέλγιο, Τσεχία, Λιθουανία, Ιταλία.

Παρά τις δυσκολίες ωστόσο, οι ξενοδόχοι ευελπιστούν ότι το 2024 θα είναι μία καλύτερη χρονιά. «Είμαστε αισιόδοξοι αλλά συγκρατημένοι» καταλήγει ο κ. Διαμαντόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις