Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Xρυσοί Σκούφοι 2024: Πάλι υπερίσχυσε όλων το Etrusco της Κέρκυρας (για 12η χρονιά)

Xρυσοί Σκούφοι 2024: Πάλι υπερίσχυσε όλω...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο Εκτορας Μποτρίνι κατέλαβε τις 3 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης ενώ ακολουθεί το Delta στο Νιάρχος

Τα κορυφαία εστιατόρια της ελληνικής επικράτειας αναδείχθηκαν στην καθιερωμένη απονομή- gala των «Χρυσών Σκούφων» στο Athenaeum InterContinental.

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το Etrusco της Κέρκυρας ψηφίστηκε στην πρώτη θέση, με τον Έκτορα Μποτρίνι, μάλιστα, να καταλαμβάνει και τη δεύτερη θέση με το ομώνυμο αθηναϊκό του εστιατόριο.  Οι περιοχές που κερδίζουν σε γευστική υπεροχή είναι αυτές με την τουριστική ανάπτυξη (23 εστιατόρια στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και στη Χαλκιδική), με τη Σαντορίνη, μάλιστα, να φτάνει φέτος τα 9 εστιατόρια με Χρυσό Σκούφο. Επίσης, 17 από τα βραβευμένα restaurants υψηλού γαστριμαργικού status βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. 

Πιο… «κοντά μας» τουριστικά είναι πάντως τα Μelia και Prosilio στη Ζάκυνθο, Kooc Secret στην Πύλο, Αnama στη Γιάλοβα, Onuki στο Costa Navarino Μεσσηνίας που επίσης εισέπραξαν διακρίσεις.  

Με το Watch για το καλύτερο νέο εστιατόριο τιμήθηκε το αθηναϊκό Nyn Esti, ενώ Chef Pâtissier 2024 ανακηρύχθηκε ο Θοδωρής Μωυσίδης.

Την τελετή παρουσίασαν ο Γιώργος Καραμίχος και η Κατερίνα Παπουτσάκη, Το δείπνο της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων 2024 δημιούργησαν ο τριάστερος Ολλανδός σεφ Jacob Jan Boerma και ο επίσης βραβευμένος με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο επί σειρά ετών, σεφ Παύλος Κυριάκης.

Best off- Με βαθμολογία από 17/20 ως 15,5/20

Etrusco (Κέρκυρα), Botrinis (Αθήνα), Botrinis (Σαντορίνη), Delta (Αθήνα), Herve (Αθήνα) Pelagos (Αθήνα), Squirrel (Χαλκιδική), Treehouse (Χαλκιδική) Varoulko (Αθήνα) CTC (Αθήνα) Elements (Σαντορίνη) Lauda (Σαντορίνη) Matsuhisa (Αθήνα) Patio (Αθήνα) Selene (Σαντορίνη), Soil (Aθήνα), Σπονδή (Aθήνα), Tudor Hall (Aθήνα), Varulko (Σαντορίνη).

 

 Ειδήσεις Τώρα

Ζεντάγια: Press tour- πασαρέλα στη Ρώμη, έκαναν αίσθηση οι γόβες με μπαλάκια του τένις

Γεωργία Παράσχη: «Τα είπαμε» με τη γνωστή εικαστικό που εκθέτει τοπιογραφίες στην Cube Gallery

Είδατε Ripley; Πως μας φάνηκε συνολικά, παίζει και το non gender παιδί του Στινγκ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View