Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Γεωργία Παράσχη: «Τα είπαμε» με τη γνωστή εικαστικό που εκθέτει τοπιογραφίες στην Cube Gallery

Γεωργία Παράσχη: «Τα είπαμε» με τη γνωστ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τα έργα είναι εξπρεσιονιστικά, αλλά δεν δυσκολεύουν το θεατή όπως μας εξήγησε

Εχετε φιλότεχνη διάθεση ενατένησης; Tοπία υπερβατικά, που συνδυάζουν την αφαίρεση και «υποψίες» παραστατικών εικόνων, θα παρουσιάσει η γνωστή συμπολίτισσα ζωγράφος Γεωργία Παράσχη στην Cube Gallery (Mιαούλη 39) από τις 12 Απριλίου μέχρι τις 9 Μαίου.

Την έκθεση των καινούριων δημιουργιών της ανήσυχης και ακάματης εικαστικού, επιμελείται η υπεύθυνη του χώρου Λιάνα Ζωζά, η οποία επισημαίνει πως «στρέφει τη ματιά της στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ ως τώρα η μορφή ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στα έργα της».

Επιπλέον η κ. Ζωζά σημειώνει πως αυτές οι αινιγματικές και φανταστικές τοπιογραφίες βασίζονται σε εσωτερική αναζήτηση και παρατήρηση μιας καθημερινότητας που αλλάζει γύρω μας με γοργούς ρυθμούς.

Η Γεωργία Παράσχη, ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Μαθήτευσε πλάι στον καθηγητή της ΑΣΚΤ Ανδρέα Γεωργιάδη (Κρη) και έχει κάνει ατομικές εκθέσεις σε Πάτρα, Αθήνα, Σύρο, Αγρίνιο, Σαντορίνη και λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εντός και εκτός συνόρων. Μιλώντας στο thebest.gr, βεβαιώνει πως έχει έντονη και πολύχρονη εκθεσιακή δράση, που ξεκίνησε το 1975 ενώ θυμάται ακόμα νεανική της έκθεση το 1982 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών.

Όπως διαπιστώνει κανείς παρακολουθώντας την πορεία της δουλειάς της δεν διστάζει να αλλάζει θεματικές και τεχνικές. Και αυτή η ανανεωτική τάση κεντρίζει διαχρονικά το κοινό της. Όπως μας είπε:

«Ερευνώ κάποιο μοτίβο για ένα διάστημα και επιχειρώ το επόμενο βήμα όταν νιώθω πως έχω εξαντλήσει την ιδέα και πλέον επαναλαμβάνομαι. Μπορεί να οδηγηθώ σε κάτι καινούριο χάρη σε ένα απλό ερέθισμα ή ψάξιμο στα υλικά. Αυτή τη φορά επιχειρώ μια κατάδυση στο ασυνείδητο. Διακρίνονται θάλασσες και το φως της Ελλάδας επηρεασμένες από προσωπικές μνήμες, επιθυμίες, όνειρα. Φαίνονται κάποια σχήματα που χάνονται. Εργάστηκα με σκόνες, κόλλες, ακρυλικά, παστέλ, ύφασμα. Υπάρχει εξπρεσιονιστική διάσταση στα έργα, αλλά όχι έντονη και σκληρή. Τα έργα αποπνέουν οικειότητα και πνευματική αύρα, δεν δυσκολεύουν το θεατή. Ακόμα και η παλέτα δεν είναι επιθετική αλλά γαλήνια και ονειρική».

Η κ. Παράσχη έχει αποκτήσει ένα συνεπές κοινό που την ακολουθεί και η ίδια χαίρεται να ξεκινάει από την Πάτρα το βάπτισμα κάθε νέας ενότητας έργων της. «Με έχει αγκαλιάσει η πόλη, αυτό είναι αναμφίβολο» σχολιάζει. Της ευχόμαστε «πάντα επιτυχίες» από καρδιάς.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------

* «Τοπιογραφίες» Opening: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, 20.00 – 22.00

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ▪ Τετάρτη ▪ Πέμπτη ▪ 10.00 – 14.00

Τρίτη ▪ Παρασκευή ▪ 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

Σάββατο ▪ 11.00 – 14.00

Κυριακή ▪ κλειστά

 

Ειδήσεις Τώρα

Πάτρα: Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο εμπορικό κέντρο στην Ακτή Δυμαίων - Πιθανά εγκαίνια στα μέσα Οκτωβρίου

Aπίστευτη η Ντέμι Μουρ στη φαντασμαγορική ρετροσπεκτίβα των Dolce e Gabbana στο Μιλάνο

Είδατε Ripley; Πως μας φάνηκε συνολικά, παίζει και το non gender παιδί του Στινγκ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View