Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πρόσκληση για συμμετοχή παιδιών 9 έως 11 ετών σε ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης κοινωνικών δεξιοτήτων

Πάτρα: Πρόσκληση για συμμετοχή παιδιών 9...

με την υποστήριξη και συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας "Καλλίπολις"

 Στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας Αιμιλίας Καμπέρογλου του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του πανεπιστημίου Πατρών, υπό την επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή Συμβουλευτικής και Διευθυντή Τομέα Ψυχολογίας Στέφανου Φ. Βασιλόπουλου, θα πραγματοποιηθούν ομάδες ενίσχυσης κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά ηλικίας 9-11 ετών.

Το περιεχόμενο του προγράμματος στηρίζεται στις αρχές της κοινωνικής εργασίας με ομάδες και της βιωματικής μάθησης, αξιοποιεί το θεατρικό θεατρικό παιχνίδι και τις πολυαισθητηριακές δραστηριότητες και αποτελεί μια ιδέα του σχολικού κοινωνικού λειτουργού Λάμπρου Αραπάκου, o οποίος σε συνεργασία με την κ. Καμπέρογλου θα αναλάβουν την εμψύχωση των ομάδων.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι: η αναγνώριση των δυνατών σημείων των μελών της ομάδας, η εξοικείωσή τους με τα συναισθήματα, η ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας, ο σεβασμός στη μοναδικότητα του άλλου, η καλλιέργεια ενσυναίσθησης, η αναγνώριση και κατανόηση των αξιών που στηρίζουν το πλαίσιο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του παιδιού και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας. Θα υλοποιηθούν δύο ομάδες των 15 περίπου παιδιών, διάρκειας 90 λεπτών, 10 συναντήσεων (1η ομάδα: Απρίλιος - Ιούνιος 2024, & 2η ομάδα: Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2024).

Για τη συμμετοχή των παιδιών θα πραγματοποιηθούν αρχικά, συναντήσεις με τους γονείς/ κηδεμόνες των παιδιών, ενώ θα εξασφαλιστεί η γραπτή συναίνεσή τους και θα υπογραφεί σχετικό έντυπο συγκατάθεσης.

Προκειμένου να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του προγράμματος τα παιδιά θα απαντήσουν σε σταθμισμένα ερωτηματολόγια σχετικά με τις κοινωνικές δεξιότητες, την ενσυναίσθηση και την αυτοεκτίμηση.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ομαδικής παρέμβασης θα πραγματοποιηθούν και ψυχοεκπαιδευτικές, διαδικτυακές συναντήσεις με τους γονείς/ κηδεμόνες των παιδιών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη και συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας "Καλλίπολις", στον χώρο του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις (διεύθυνση: Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών 35, Πάτρα 264 42).

*Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε έως την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στο 6940689334.Οι ημερομηνίες της πρώτης ομάδας του προγράμματος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις