Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Back to Black": Από την Πέμπτη 11/4 και στην Πάτρα η ταινία για την Έιμι Γουαινχάουζ

"Back to Black": Από την Πέμπτ...
Μαρτάτος Tάκης

Το φιλμ με την 27χρονη Αγγλίδα ηθοποιό Marisa Abela στον κεντρικό ρόλο, βγαίνει στη χώρα μας ταυτχόχρονα με την πρεμιέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πραγματικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ταινία «Back To Black» που βγαίνει την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Tanweer, ταυτόχρονα με την πρεμιέρα της στις αίθουσες του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ στις ΗΠΑ θα βγει περίπου 1 μήνα αργότερα στις 17/5/2024.

Η ταινία όπως διαβάσαμε, έχει σκοπό να θυμίσει στο κοινό πόσο μεγάλο ταλέντο ήταν η Βρετανή ερμηνεύτρια & μουσική δημιουργός Amy Winehouse και όχι μόνο την «τραγωδία» της προσωπικής της ζωής.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η ταινία είναι ένας φόρος τιμής σε μία από τις πιο εμβληματικές σταρ του 21ου αιώνα. Το «Back To Black», τίτλος που προέρχεται από την ομώνυμη επιτυχία της Γουαινχάουζ, εξιστορεί τη συναρπαστική ιστορία της μεγάλης σταρ της μουσικής που υπήρξε η Έιμι Γουάινχαουζ, την οποία ενσαρκώνει αφοπλιστικά η 27χρονη Μαρίσα Αμπέλα (Industry) από το Μπράιτον της Αγγλίας. Η Marisa Abela είναι γνωστή εκτός από τη σειρά «Industry» & από τη σειρά του Sky One «COBRA» (2020).

Η 57χρονη σκηνοθέτιδα της ταινίας, Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον (Nowhere Boy) -με φόντο το πολύβουο Κάμντεν- καταγράφει τις δυσκολίες που επιφέρει η δόξα, ενώ τιμά την καλλιτεχνική ιδιοφυία και μοναδικότητα του ταλέντου της Έιμι, χωρίς να στρέφει το βλέμμα μακριά από τους δαίμονες της.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Τζακ Ο'Κόνελ, Έντι Μάρσαν, Τζούλιετ Κόαν και η Λέσλι Μάνβιλ που ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου το 2018 για το φιλμ «Phantom Thread» πλάι στον Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

Η Amy Winehouse είχε γεννηθεί στις 14/9/1983 στο Southgate, του Λονδίνου και έφυγε από κοντά μας πολύ νέα, στις 23 Ιουλίου 2011.

Σύνοψη

Το χρονικό της ζωής και της μουσικής της Έιμι Γουάινχαουζ, το ταξίδι από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δημιουργία ενός από τα πιο επιτυχημένα και θρυλικά μουσικά άλμπουμ της εποχής μας.

Η ταινία απ' όσο είδαμε, από την Πέμπτη 11/4 θα προβάλλεται και στην Πάτρα.

Σενάριο: Ματ Γκρίναλς

Σκηνοθεσία: Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον

Παίζουν: Μαρίσα Αμπέλα, Τζακ Ο'Κόνελ, Έντι Μάρσαν, Τζούλιετ Κόαν, Λέσλι Μάνβιλ.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πόλι Μόργκαν

Σκηνογραφία: Σάρα Γκρίνγκουντ

Κοστούμια: Π.Σ. Γουίλιαμς

Μοντάζ: Λόρενς Τζόνσον, Μάρτιν Γουόλς

Μουσική: Νικ Κέιβ, Γουόρεν Έλις.

Διάρκεια: 122 λεπτά.

*Το διαφημιστικό πόστερ της ταινίας δεσπόζει εδώ και λίγες μέρες στο φοαυγιέ των Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture