Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης: Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί

Μητσοτάκης: Ναι, τα περιπολικά πρέπει να...

Θα διαρκέσει έως την Κυριακή 7 Απριλίου

Μηνύματα συσπείρωσης έστειλε εν όψει ευρωεκλογών στη γαλάζια βάση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε σήμερα στο Ζάππειο.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση καταρχήν στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, καθώς η ΝΔ ανησυχεί για ενδεχόμενη ψήφο διαμαρτυρίας προς τα δεξιά στις ευρωεκλογές. Αλλά και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, θέλοντας όχι μόνο να συσπειρώσει τους παραδοσιακούς νεοδημοκράτες, αλλά και να απευθυνθεί σε πασοκογενείς ψηφοφόρους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε άλλωστε στο “Μένουμε Ευρώπη” και έθεσε την πολιτική σταθερότητα ως διακύβευμα των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε όμως και στη γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, η οποία άλλωστε θολώνει το κυβερνητικό αφήγημα “τάξη και ασφάλεια” και έχει εξοργίσει την κοινή γνώμη.

“Στα κούφια λόγια κάποιων δήθεν πατριωτών απαντάμε με πράξεις”

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: “Δεν υπάρχει ακμαία οικονομία χωρίς ασφαλή κοινωνία. Ούτε οικονομία και κοινωνία χωρίς ελευθερία, ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία.” Αναφέρθηκε στο φράχτη του Έβρου και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Και κάρφωσε τον Κυριάκο Βελόπουλο λέγοντας:

“Στα κούφια λόγια κάποιων δήθεν πατριωτών απαντάμε με πράξεις. Με φρεγάτες Belharra, με αεροσκάφη Rafale και με σχέδιο για την άμυνα”.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτή είναι η διαφορά της ΝΔ “με όσους εμπορεύονται την αγάπη για την Ελλάδα” και διαχώρισε την πατριδοκαπηλία από τον πατριωτισμό της ευθύνης.

“Να μιλάς για πατρίδα και θρησκεία ενώ ταυτόχρονα πουλάς κηραλοιφές και γράμματα του Χριστού συνιστά πολιτική εξαπάτηση”, δήλωσε μάλιστα, φωτογραφίζοντας πλέον ευθέως τον Κυριάκο Βελόπουλο.

“Και στις ευρωεκλογές η Ελλάδα θα γίνει μπλε”
Ο πρωθυπουργός απάντησε εμμέσως και στην κριτική για το άνοιγμα στο πασοκογενές κέντρο.“Βλέπω πολλούς αγωνιστές που κράτησαν όρθια τη ΝΔ. Βλέπω όμως και πολλούς που έγιναν είναι και θα είναι ΝΔ. Μας ενώνει ο κοινός σκοπός”, είπε. Δήλωσε άλλωστε βέβαιος ότι “και στις ευρωεκλογές η Ελλάδα θα γίνει μπλε”.

Εκτίμησε ότι η παράταξη της ΝΔ άντεξε γιατί έχει τη γενναιότητα της αυτοκριτικής και πρόσθεσε: “Κάναμε τα λάθη ορμή για να γίνουμε καλύτεροι και τα εμπόδια, εφόδια. Βάζοντας το κόμμα πάνω από τα πρόσωπα και την πατρίδα πάνω από το κάθε κόμμα.”

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης: “Η δεύτερη θητεία μας καλείται να ξεριζώσει τις παθογένειες δεκαετιών. Πάντα γύρω από τα προβλήματα ξεφυτρώνουν παραμάγαζα συμφερόντων. Οι μεταρρυθμίσεις ευνοούν τους πολλούς για αυτό θα συνεχιστούν. Δεν μας τρομάζουν τα εμπόδια και οι εντυπώσεις της στιγμής.”

“Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνουν και ταξί”
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Επιχείρησε πάντως να ισορροπήσει μεταξύ δύο στόχων: Αφενός να απαντήσει στην οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας και το αίσθημα δημόσιας ανασφάλειας. Αφετέρου να χαϊδέψει τα αυτιά του σκληρού δεξιού ακροατηρίου και ειδικών εκλογικών κοινών όπως οι αστυνομικοί.

“Ναι, περιστατικά όπως αυτά αμαυρώνουν όσα θετικά έχουμε πετύχει. Και ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνουν και ταξί για να φυλάξουν τον πολίτη, όπως γίνονται και ασθενοφόρα και πυροσβεστικά”, είπε και πρόσθεσε:

“Ναι, οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά τους, έχοντας όμως τη δική μας κατανόηση και στήριξη εάν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους”.

Ο πρωθυπουργός συνέδεσε άλλωστε την τραγική γυναικοκτονία με τον “ωχαδερφισμό και τη γραφειοκρατική αντίληψη”, που όπως είπε εξακολουθεί να υπάρχει στο δημόσιο.

Υπερασπίστηκε όμως την Αστυνομία και την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της ασφάλειας. Ενώ έβαλε στο ίδιο καλάθι των φαινομένων παρανομίας το bullying, την ανήλικη παραβατικότητα, τη βία κατά των γυναικών και την “αυθαιρεσία στα πανεπιστήμια”.

Δήλωσε μάλιστα: “Ξέρουμε τι δρόμο έχουμε να κάνουμε. Ξέρουμε όμως και αυτό που διανύσαμε. Ξέρουμε ότι τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο είναι ελεύθερα”.

Καρφιά για Κασσελάκη και Ανδρουλάκη
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την πολιτική σταθερότητα κεντρικό ζητούμενο  των ευρωεκλογών. Κάρφωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Έκανε λόγο για έναν “εισαγόμενο αρχηγό χωρίς εμπειρία από εκλογές που μιλά για νοθείες” και έναν δεύτερο αρχηγό που “βάφει το κόμμα του σε άλλο χρώμα”.

Άφησε όμως αιχμές και για τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για “ακραίες φωνές, που άλλες μιλούν με γλώσσα του παρελθόντος και άλλες με  συνθήματα γιατί δεν έχουν τι να πουν”.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε επίσης να συσπειρώσει τους νεοδημοκράτες λέγοντας: “Όλα τα κόμματα το καθένα από την πλευρά του συνασπίζονται εναντίον μας”. Κατηγόρησε δε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι: “Καπηλεύονται ένα τεράστιο συλλογικό πένθος με την τραγωδία των Τεμπών. Επιμένουν να κάνουν τον πόνο κομματικό εργαλείο μονοπωλώντας δήθεν την ευαισθησία”.

Στη συνέχεια κάρφωσε για πολλοστή φορά τον κ.Βελόπουλο, τον οποίο χωρίς να κατονομάσει κάρφωσε ως “τηλεθαυματοποιό που διαφημίζει λύσεις σε κάθε πρόβλημα και διακινεί θεωρίες συνομωσίας”.

“Η φλόγα του γαλάζιου πυρσού καίει τις καρδιές μας και φωτίζει το αύριο”
“Η φλόγα του γαλάζιου πυρσού καίει τις καρδιές μας και φωτίζει το αύριο”, είπε θέλοντας να ξυπνήσει τον κομματικό πατριωτισμό των νεοδημοκρατών. Για το 15ο συνέδριο άλλωστε η ΝΔ λάνσαρε ειδικό σήμα επαναφέροντας τον πυρσό, καθώς υπάρχει φόβος για ψήφο διαμαρτυρίας παραδοσιακών ψηφοφόρων της προς τα δεξιά.

Χαρακτήρισε το 15ο συνέδριο διπλά εορταστικό, καθώς όπως επισήμανε συμπίπτει με τα γενέθλια της Δημοκρατίας και της ΝΔ. Ενώ ξεκίνησε με αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τονίζοντας ότι “το όραμα του συνεχίζει να μας εμπνέει”.  Υπενθύμισε δε ότι στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ αναφέρεται πως απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε φυσικά σε όλους τους προέδρους της ΝΔ. Μιλώντας για τον Κώστα Καραμανλή αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Γιαννάκου. Ενώ τόνισε και το ρόλο του Αντώνη Σαμαρά στο να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και σε αυτόν του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σημειωτέον ότι Καραμανλής, Σαμαράς, Μεϊμαράκης ήταν παρόντες στο συνέδριο. Σημειωτέον επίσης ότι στο συνέδριο το παρών έδωσαν οι προσφάτως παραιτηθέντες από τις υπουργικές τους θέσεις, Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος.

“Μέσα σε τέσσερα χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε”
Αναφέρθηκε στα εμπόδια με τα οποία όπως είπε βρέθηκε αντιμέτωπη η κυβέρνηση του την πρώτη τετραετία. Και υποστήριξε ότι : “Μέσα σε τέσσερα χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε, βάζοντας την Ελλάδα για τα καλά σε τροχιά προόδου”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην εκλογική νίκη του 2023 δηλώνοντας ότι “νικήσαμε κατά κράτος μία αντιπολίτευση που έρχεται από το παρελθόν, με εντολή να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις”. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα του 2024 αρχίζει να προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές χώρες. Αναφέρθηκε στις αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους, στις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό.

“Ξέρουμε ότι η ακρίβεια πιέζει. Όμως όλα αυτά δείχνουν μία συνεχή προσπάθεια. Τα πράγματα αργά και σταθερά γίνονται καλύτερα“, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Δήλωσε επίσης ότι: “Δεν γίναμε παράδεισος, αλλά με συνεχή προσπάθεια τα πράγματα γίνονται καλύτερα”.

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Όλα έτοιμα για το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκινάει σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 7 Απριλίου.

Πρόκειται για ένα συνέδριο με επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ γύρω στις 8 σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αύριο Σάββατο 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Σμυρλή και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι», «50 Χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», «50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και «50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

Την Κυριακή 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής Μαρίας Συρεγγέλα, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννη Πλακιωτάκη, του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της υποψήφιας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα δον ντερ Λάιεν.

Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις