Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Έκτακτη επικαιρότητα...είμαστε μια λιγότερη!

Έκτακτη επικαιρότητα...είμαστε μια λιγότερη!

Της Βάλιας Κανελλάκη

Καρολάιν, Κυριακή, Ελένη... εσύ, εγώ, εκείνη! Οποιαδήποτε θα μπορούσε να είναι στη θέση τους . Οποιαδήποτε που χαρακτηρίζεται ως ...γυναίκα! Η ευκολία αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής φτάνει στα όρια του παραλογισμού. Εν βρασμώ ψυχής, ελαφρά τη καρδία ,προμελετημενά ,δεν έχει σημασία. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 
Η έμφυλη βία έχει λάβει εξωφρενικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια τόσο σε ελληνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Τα αίτια που παρουσιάζονται: ζήλεια ,πάθος, φθόνος,αγάπη(!)-από πότε χαρακτηριστική απόδειξη της αγάπης είναι η δολοφονία;- η προκλητική(;) στάση του θύματος κ.α. "Δε ζήτησε βοήθεια το θύμα ", ενώ όταν ζήτησε "Το περιπολικό δεν είναι ταξί ".
Άνθρωποι με "πάσο" σε εκπομπές,κανάλια, μέσα κοινωνικής δικτύωσης [η εποχή του "είμαστε όλοι δημοσιογράφοι" και "όλοι εκφέρουμε άποψη" (φιλική συμβουλή: για να εκφέρεις άποψη πρέπει να έχεις)] εκφράζουν αβίαστα αφιλτράριστες σκέψεις εστιάζοντας σε μια "βιτρίνα" καταστάσεων αποφεύγοντας μανιωδώς να αντικρίσουν και συνάμα να αντιμετωπίσουν τις βαθύτερες ρίζες του φαινομένου. 
 Ουδείς λόγος για τα αίτια που υποβόσκουν πίσω από τέτοιου είδους ενέργειες. Ουδείς λόγος για τον Μεσαίωνα συναισθημάτων που διανύουμε. Για το τέλμα μιας εποχής που οι έννοιες αξίες, ήθος, αγνότητα, αλληλεγγύη, αλτρουισμός και άλλες πολλές εκλείπουν. Έννοιες αυτονόητες για τη συνοχή μιας κοινωνίας, για τη σύναψη ουσιαστικών σχέσεων. Έννοιες υπό εξαφάνιση!
Σε μια κοινωνία που ο θεσμός της οικογένειας υπολειτουργεί,σε μια εποχή που διέρχεται κρίση αξιών ,που η ανθρώπινη ζωή ηττάται πανηγυρικά όταν έρχεται αντιμέτωπη με τον υλισμό-τη νέα θρησκεία- η λίστα θα μεγαλώνει ραγδαία, όσο εφησυχαζόμαστε και εθελοτυφλούμε μπροστά σε παθογένειες που έχουν ριζώσει στη σύγχρονη εποχή .
Το πρόβλημα και η λύση ακούνε στο ίδιο όνομα: Άνθρωπος!

Κοινό στοιχείο όλων των δολοφονιών : τα χέρια, τα ανθρώπινα χέρια! 

Βάλια Κανελλάκη,σύμβουλος σταδιοδρομίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις