Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το «ατύχημα» του κ. Μητσοτάκη

Το «ατύχημα» του κ. Μητσοτάκη

Του Θέμη Μπάκα

Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει. Την αξία της ρήσης αυτής την θυμήθηκα όταν άκουσα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια αποστροφή της πρόσφατης ομιλίας του στη Βουλή, να αναφέρεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στη θρυλική ρήση του: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»


Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι ο «Εθνάρχης», όπως αρέσκονται στη Νέα Δημοκρατία να αποκαλούν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, εκστόμισε τη φράση αυτή μετά από τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, το 1963, στη Θεσσαλονίκη, από το παρακράτος της Δεξιάς, και στη συνέχεια έφυγε για το Παρίσι, όπου παρέμεινε για 11 ολόκληρα χρόνια.


Επομένως, με τη συγκεκριμένη αναφορά του, ο κ. Μητσοτάκης, ασυνείδητα, εμμέσως πλην σαφώς, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα.


Καθημερινά, είναι πλέον ορατό, αυταπόδεικτο, ότι τη χώρα κυβερνά ένα παρακράτος διαφθοράς, υποκλοπών, προπαγάνδας, που πλήττει επανειλημμένως το κράτος δικαίου, παραβιάζοντας κατάφορα ακόμη και αυτονόητα, δεδομένα, δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.


Όσα κροκοδείλια δάκρυα κι αν χύσουν οι κυβερνώντες, όχι μόνο δεν κλονίζουν την εδραιωμένη πεποίθηση της κοινωνίας ότι συγκαλύπτουν το έγκλημα των Τεμπών, αλλά αναδεικνύουν περίτρανα και μια κραυγαλέα έλλειψη ενσυναίσθησης.


Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ατύχημα» μια τραγωδία που στοίχισε  τη ζωή 57 συμπολιτών μας, στην οποία οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες, με την αποκάλυψη της αλήθειας να παραμένει μείζον ζητούμενο

Και είναι προφανές ότι ο ίδιος ξεπέρασε ακόμη και τον χειρότερο εαυτό του, «εκτροχιάστηκε», κυρίως στα μάτια των συγγενών των θυμάτων.


Ευτυχώς, όμως, η κοινωνία έχει αντιληφθεί την έπαρση και την αλαζονεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αγωνίζεται να επιβιώσει υπό τις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τη σκληρή, υπέρ των λίγων και ισχυρών, νεοφιλελεύθερη πολιτική της.


ΣΣ: Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


            

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις