Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε θα συνδεθεί με δεξαμενή φυσικού αερίου το πρώτο σπίτι στην Πάτρα- Ποιο τμήμα της πόλης αφορά

Πότε θα συνδεθεί με δεξαμενή φυσικού αερ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η Περιφέρεια «βλέπει» ένα έργο που θα αποδώσει μακροπρόθεσμα

«Στο δρόμο» του φυσικού αερίου και μάλιστα στην τελική ευθεία βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα με δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου να τοποθετούνται σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, «ήταν μία δύσκολη διαδικασία με πολλά προβλήματα και εμπόδια. Έγιναν όλα από την αρχή και λύθηκαν.  Στο τέλος του 2024 θα έχουμε την πρώτη διασύνδεση σπιτιού στην Πάτρα. Προτεραιότητα έχουν οι κεντρικοί δρόμοι, περίπου από τα Προσφυγικά έως και την Κορίνθου και την Αράτου,. 

Είναι ένα έργο που πλέον τρέχει γρήγορα. Φυσικά υπάρχουν δυσκολίες με τοπικούς παράγοντες ωστόσο οι δήμοι οφείλουν να συνεργάζονται έτσι ώστε να υπάρχει διευκόλυνση των κατοίκων. Παρακολουθούμε ως Περιφέρεια στενά όλη τη διαδικασία».

Ο κ. Ζαΐμης αναφέρθηκε και στη μελέτη που είναι σε εξέλιξη και αφορά αγωγό από τη Μεγαλόπολη στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών.

«Η μελέτη είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Πρόκειται για αγωγό μεγάλης- υψηλής πίεσης ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πρόκειται για αγωγό ασφαλείας υδρογόνου. Μπορεί αυτό να ανεβάζει πιο ψηλά το κόστος όμως είναι καινοτομία που άλλες Περιφέρειες δεν έχουν». Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για δύο έργα που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά ενώ αν και γίνονται από διαφορετικές εταιρείες όπως λέει ο κ. Ζαΐμης, «βρέθηκε η χρυσή τομή για να προχωρήσουν και τα δύο. Με την ολοκλήρωση του δεύτερου έργου η δεξαμενή που θα καλύπτει την Πάτρα αρχικά μπορεί μεταφερθεί αλλού».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Περιφέρεια «βλέπει» ένα έργο που θα αποδώσει μακροπρόθεσμα. «Το φυσικό αέριο μπορεί να μην ανήκει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όμως είναι το πιο οικολογικό από τα συμβατικά καύσιμα κι έχει ένα ορίζοντα 30 ετών για χρήση ως βασικό καύσιμο» καταλήγει ο κ. Ζαΐμης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις