Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αργίες 2024: Πότε πέφτει του Αγίου Πνεύματος και πότε είναι το «κρυμμένο» 4ήμερο

ΦΩΤΟ pixabay

ΦΩΤΟ pixabay

Δείτε αναλυτικά

Φέτος, η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου ξεκινά στις 29 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα), οπότε το Πάσχα πέφτει στις 5 Μαΐου 2024.

Πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου και δέκα ημέρες μετά την Ανάληψη Του στους ουρανούς, η Εκκλησία μας γιορτάζει την μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης που είναι η Πεντηκοστή.

 Η Πεντηκοστή είναι κινητή εορτή, πέφτει πάντα Κυριακή και η ημερομηνία της καθορίζεται από το Πάσχα. Την συγκεκριμένη ημέρα, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, έλαβε χώρα η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στα κεφάλια των δώδεκα μαθητών του Χριστού με την μορφή πύρινων γλωσσών, ούτως ώστε να φωτιστούν και να κηρύξουν το Ευαγγέλιο στα πέρατα της οικουμένης.

Την επόμενη ακριβώς ημέρα, η Εκκλησία μας τιμά το Άγιο Πνεύμα (Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024) που είναι μία από τις τρεις υποστάσεις ή πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, δηλαδή του ενός και μοναδικού Θεού. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η συγκεκριμένη ημέρα δεν αποτελεί αργία για όλους τους τομείς.

 Ωστόσο, μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, εκείνο της 25ης Μαρτίου, καθώς και τις διακοπές του Πάσχα, οι εργαζόμενοι θα έχουν να ευκαιρία να ξεκουραστούν περισσότερο φέτος, αφού έχουν μπροστά τους ένα «κρυμμένο» τετραήμερο.

Και αυτό συμβαίνει, διότι φέτος η Πρωτομαγιά 2024 συμπίπτει με την Μεγάλη Τετάρτη (1 Μαΐου 2024), η οποία, όμως, μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου, αμέσως μετά την Δευτέρα του Πάσχα, ύστερα από απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μηχαηλίδου.

Επομένως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα επιλέξουν να κάνουν μια κοντινή απόδραση, εκμεταλλευόμενοι τον ηλιόλουστο καιρό και την αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις