Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Ηermes Birkin: Η πιο ποθητή τσάντα ever κλείνει τα 40 χρόνια της

Ηermes Birkin: Η πιο ποθητή τσάντα ever ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Όλα ξεκίνησαν σε μια πτήση της Air France προς Λονδίνο, όταν η Τζέιν Μπίρκιν κουράστηκε να κρατάει καλάθια

Η καλλονή style icon Τζέιν Μπίρκιν ταξίδευε που λέτε από το Παρίσι στο Λονδίνο εν έτει 1983.

Εκεί συνέπεσε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του γαλλικού οίκου Hermes, Jean-Louis Dumas. Εριξε πάνω του τα  υπάρχοντά της συμπεριλαμβανομένου ενός ημερολογίου Hermès και εκείνος αστειεύτηκε πως της χρειάζεται μια πρακτική τσάντα με θήκες κόντρα στα καλάθια που συνήθως κρατούσε.

Αυτή η στιγμή γέννησε το πιο ποθητό αξεσουάρ υψηλού status στον κόσμο. Ένα item που δεν ανταγωνίζεται κανένα άλλο. Τα πρώτα σχέδια της σημερινής Birkin τσάντας δημιουργήθηκαν σε εκείνη τη μοιραία, βραδινή πτήση της Air France, σε μία σακούλα που δινόταν στους αδιάθετους επιβάτες. Eνα χρόνο μετά, το 1984, κυκλοφόρησε επισήμως η πρώτη Birkin τσάντα, όπως ακριβώς την είχε φανταστεί η Βρετανίδα star ως πολυάσχολη μητέρα.

Διέθετε μεγάλη χωρητικότητα,  δηλαδή ήταν ιδανική για μετακινήσεις αλλά και ασφαλής λόγω της εξωτερικής κλειδαριάς. Μάλιστα, τότε ο Dumas είχε στείλει στην ηθοποιό και τραγουδίστρια μία Birkin των 40cm, η οποία  κόστιζε 2.000 δολάρια.

Το 2011, η Birkin αποφάσισε να πουλήσει σε δημοπρασία την αυθεντική τσάντα της για 162.000 δολάρια τα οποία τα διέθεσε προς τους πληγέντες Ιάπωνες από τον φονικό σεισμό.

Στη συνέχεια όλο και περισσότερες διασημότητες υπο0κλίθηκαν στο εν λόγω υπερπολυτελές και δισπρόσιτο αξεσουάρ. Στα nineties η φήμη του απογειώθηκε λόγω της δημοφιλέστατης σειράς Sex & the City.  H τηλεοπτική Σαμάνθα με μια μόλις ατάκα εκτόξευσε τις πωλήσεις  «Δεν είναι απλά μία τσάντα, είναι μία Birkin» είχε πει στις φιλανάδες της. Σήμερα δεν θεωρείται μόνο fashion πειρασμός αλλά και επένδυση αφού ολοένα η αξία της ανεβαίνει.

Φέτος η περίφημη τσάντα γίνεται 40 ετών και ο οίκος Hermes δέχθηκε μήνυση στην Καλιφόρνια για επιλεκτική επιλογή καταναλωτών.

Ο αείμνηστος Virgil Abloh είχε μια ντουζίνα και ον Drake την έχει λατρέψει, ενώ Βικτόρια Μπέκαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Ρόζι Χάντιγκτον, οικογένεια Καρντάσιαν την αγοράζουν σε όλες τις πιθανές εκδοχές. Ακόμα και ο εικαστικός Jeff Koons την συμπεριέλαβε σε εγκατάσταση! Σήμερα διατίθεται σε 3 μεγέθη και πολλά υλικά και χρώματα έχοντας να ανταγωνιστεί το «αδελφάκι» της μοντέλο Kelly και τις τσάντες Chanel σε γόητρο.

 Ειδήσεις Τώρα

Έκκληση στους πάντες για να σωθεί ο «Ερμής»- Mπήκαμε και… κλάψαμε- ΦΩΤΟ

Αφρικανική σκόνη: Οι συνέπειες στην υγεία, οι τρόποι προστασίας και οι πιο ευπαθείς ομάδες

Εκθεση υπερθέαμα: 40 χρόνια Dolce e Gabbana στο Palazzo Reale του Μιλάνου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View