Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πόλεμος στη Γάζα: Ο Νετανιάχου ακύρωσε αποστολή στις ΗΠΑ, μετά την αμερικανική αποχή στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Πόλεμος στη Γάζα: Ο Νετανιάχου ακύρωσε α...

"Oι ΗΠΑ βλάπτουν"

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι των κορυφαίων συνεργατών του, Ρον Ντερμέρ και Τζάτσι Χανέγκμπι στην Ουάσιγκτον, μετά την αποχή των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στάση με την οποία εγκρίθηκε απόφαση του Συμβουλίου που υποστηρίζεται από τη Ρωσία και την Κίνα και που ζητεί κατάπαυση του πυρός χωρίς να την εξαρτά από την απελευθέρωση των ομήρων.

Σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, το Ισραήλ αναφέρει ότι οι ΗΠΑ βλάπτουν με την απόφασή τους αυτή την πολεμική προσπάθεια και τις προσπάθειες απελευθέρωσης των ομήρων.

 Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει την απόφαση “σαφή υποχώρηση από τη συνεπή θέση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας από την αρχή του πολέμου” και “που δίνει στη Χαμάς την ελπίδα ότι η διεθνής πίεση θα της επιτρέψει να επιτύχει κατάπαυση του πυρός χωρίς να απελευθερώσει τους ομήρους μας”.

 
Η απάντηση της Ουάσινγκτον
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δηλώνει ότι οι ΗΠΑ είναι “απογοητευμένες” από την απόφαση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην στείλει ισραηλινή αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για μια μεγάλη εισβολή στη Ράφα. Όπως αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης οι δύο Ισραηλινοί θα συζητούσαν με Αμερικανούς αξιωματούχους την συνέχιση του πολέμου.

“Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που δεν θα έρθουν στην Ουάσινγκτον για να μας επιτρέψουν να έχουμε μια πλήρη συζήτηση για τις βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για την επίγεια εισβολή στη Ράφα”, λέει ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους σε ενημέρωση.

Ο Νετανιάχου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι πριν από λίγο, αμέσως μετά την αποχή των ΗΠΑ από τη χρήση βέτο για να μπλοκάρουν ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε κατάπαυση του πυρός χωρίς να το εξαρτά από την απελευθέρωση των ομήρων.

 
Η αμερικανική πολιτική
Οι ΗΠΑ έχουν γίνει όλο και πιο επικριτικές απέναντι στο Ισραήλ λόγω της κλιμάκωσης του αριθμού των νεκρών στη Γάζα, όπου περισσότεροι από 32.000 άνθρωποι -κυρίως γυναίκες και παιδιά- έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιοχής που διοικείται από τη Χαμάς.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης πιέσει το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να παραδοθεί βοήθεια στη Γάζα, όπου, όπως λένε, ολόκληρος ο πληθυσμός υποφέρει από σοβαρά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας.

Ο ΟΗΕ έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για παρεμπόδιση της βοήθειας- το Ισραήλ έχει κατηγορήσει τον ΟΗΕ, ότι δεν πραγματοποιεί τις διανομές.

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις