Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Συγκίνηση και στην Πάτρα για τον "Ταξιτζή" της παλιάς σειράς, Θόδωρο Κατσαδράμη

Συγκίνηση και στην Πάτρα για τον "Τ...
Μαρτάτος Tάκης

Τέλη του '70, αρχές του '80 ο Θ. Κατσαδράμης είχε έρθει με θεατρική του παράσταση στην Πάτρα - Ήταν παντρεμένος με την Καίτη Παπανίκα, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2017

Λύπη σκόρπισε και στην Πάτρα, η είδηση του θανάτου του αγαπημένου, παλιού ηθοποιού Θόδωρου Κατσαδράμη, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Δόξα Αρκαδίας (στην περιοχή της Γορτυνίας) στις 20 Μαΐου 1929.

Έφυγε στα 94 του χρόνια και υπήρξε ένας ηθοποιός που αγαπήθηκε πολύ από το ευρύ κοινό ιδίως τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Ο ταλαντούχος αυτός ηθοποιός είχε παίξει σε δεκάδες παραστάσεις και σε ταινίες στο σινεμά όπως πλάι στον Λάμπρο Κωνσταντάρα στην κωμωδία του 1968 «Ο τρελός τα 'χει 400» σε σκηνοθεσία του Κώστα Καραγιάννη. Με τον Κωνσταντάρα ο Θόδωρος Κατσαδράμης είχε συνεργαστεί και σε άλλες ταινίες όπως την κωμωδία «Καπετάν Φάντης Μπαστούνι» επίσης την ίδια χρονιά. Είχε συνεργαστεί και με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τηλεοπτική «Θεατρίνα» το 1977.

Η μεγαλύτερη προσωπική του επιτυχία ήταν ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην τηλεοπτική σειρά της τότε ΥΕΝΕΔ, “Ο Ταξιτζής”, που είχε προβληθεί στα τέλη της δεκαετίας του '70.

Εκείνη την περίοδο φρέσκος από την πολύ μεγάλη απήχηση της σειράς «Ο Ταξιτζής» ο Θόδωρος Κατσαδράμης είχε πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιφέρεια με θεατρική του παράσταση και απ’ όσο θυμόμαστε είχε έρθει και στην Πάτρα και οι αφίσες του είχαν γεμίσει χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.

Στο www.enimerotiko.gr στις 28 Ιανουαρίου 2021, πριν περίπου 3 χρόνια, η Έπη Τρίμη είχε γράψει για τον Θόδωρο Κατσαδράμη ένα ωραίο άρθρο όπου έλεγε πως ο συμπαθής αυτός και σεμνός ηθοποιός είχε εκπαιδευτεί στην Δραματική Σχολή του “Θεάτρου Τέχνης” του Καρόλου Κουν και είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στη θεατρική σκηνή το 1954.

Στην προσωπική του ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης είχε παντρευτεί δυο φορές. Πρώτη του σύζυγος υπήρξε η ηθοποιός Αγγέλικα Καπελλάρη και δεύτερη σύζυγος η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα, με την οποία & απέκτησαν έναν γιο.

Ο ίδιος μιλώντας στην «Espresso» είχε πει το 2018 μετά τον χαμό της μπριόζας και ταλαντούχας ηθοποιού Καίτης Παπανίκα: «Πέρασε ένας χρόνος και δεν μπορώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω ότι έφυγε. Η Καίτη για μένα ήταν τα πάντα: η σύζυγος, το φιλαράκι, ο άνθρωπός μου. Είναι δυνατόν να μην πονάω; Είναι δυνατόν να μη μου λείπει; Αφήστε, τι να σας λέω τώρα πόσο πονάω για εκείνη…»..

Η Καίτη Παπανίκα έφυγε από τη ζωή στις 12 Ιουνίου 2017 χτυπημένη από τον καρκίνο, με τον οποίον πάλεψε γενναία από το 2009.

Η Καίτη Παπανίκα και ο Θόδωρος Κατσαδράμης ήταν από τα αγαπημένα και ταιριαστά ζευγάρια του ελληνικού θεάτρου. Απέκτησαν έναν γιο, τον Δημήτρη, ενώ συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο Θόδωρος Κατσαδράμης θυμόταν με νοσταλγία εκείνα τα χρόνια του κοινού τους βίου.

«Μαζί ήμασταν 50 ολόκληρα χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Παλέψαμε για να σταθούμε όρθιοι και τα καταφέραμε. Αποκτήσαμε έναν σπουδαίο γιο, τον Δημητράκη μας, ο οποίος είναι κοντά μου σε κάθε δύσκολη στιγμή. Είναι το στήριγμά μου πλέον. Ήμασταν αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον. Για μένα η Καίτη ήταν τα πάντα. Η Καίτη; Η Καίτη ήταν ένας χρυσός άνθρωπος. Ένας πολύ καλός χαρακτήρας, γεμάτος ευγένεια. Ήταν και πολύ σπουδαία ηθοποιός. Το σπίτι μας ήταν γεμάτο ευτυχία. Ήταν τα πάντα για μένα. Και τώρα, μου λείπει. Μου λείπει πολύ».

Με την Καίτη Παπανίκα και το γιο τους, τ...

Με την Καίτη Παπανίκα και το γιο τους, τον Δημήτρη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture