Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Τσολιάδες, Αμαλίες, Σουλιώτισσες: Τι ντύνονται οι Πατρινοί την 25η Μαρτίου

Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Τσολιάδες, Α...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Αυξημένη η αγοραστική κίνηση στις σημαίες σε σχέση με παλαιότερα

Την τιμητική τους, έχουν οι παραδοσιακές στολές, σε κάθε επέτειο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Οι ενοικιάσεις τους, δίνουν και παίρνουν, αυτές τις ημέρες, καθώς η χρήση τους αφορά τόσο την παρέλαση όσο και τις σχολικές εορτές.

Ποιες φορεσιές προτιμούν οι Πατρινοί; «Μεγάλη πέραση έχουν οι κλασσικές δηλαδή Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Κανάρης, Τσολιάδες, Αμαλίες, Σουλιώτισσες αλλά και νησιώτισσες. Αυτές είναι και το σήμα κατατεθέν των παρελάσεων, με τα σχολεία που επιθυμούν να έχουν μια ομοιόμορφη παρουσία» λέει στο thebest.gr o Νίκος Μενούνος, υπεύθυνος καταστήματος πωλήσεων και ενοικιάσεων παραδοσιακών φορεσιών και προσθέτει ότι φέτος οι τιμές τους, είναι λίγο ανεβασμένες φέτος λόγω της άυξησης των τιμών στις πρώτες ύλες.

«Τις παραδοσιακές στολές, ο κόσμος προτιμά να τις νοικιάζει και ένα μεγάλος μέρος τους είναι από τα σχολεία. Η αγορά αφορά τις  μικρότερες ηλικίες αλλά το ποσοστό είναι πολύ μικρό. Ο λόγος είναι απλός. Φέτος μπορεί να ντυθεί Τσολιάς και του χρόνου Μιαούλης, Κολοκοτρώνης κ.ο.κ.» επισημαίνει ο κ. Μενούνος.

Σε ό, τι αφορά τις σημαίες για τις Εθνικές επετείους, αναφέρει ότι «οι Πατρινοί αγοράζουν σημαίες, είτε τις κλασσικές, είτε ραμμένες στο χέρι. Είναι πολλοί αυτοί που τις αγοράζουν και τις βάζουν στα μπαλκόνια τους και μάλιστα τα τελευταία χρόνια η ζήτηση είναι αυξημένη σε σχέση με παλιότερα, ενώ υπάρχει αγοραστική κίνηση και από δημόσιες υπηρεσίες αλλά και σχολεία».

Η κατασκευή των παραδοσιακών στολών και το ράψιμο στο χέρι

«Η κατασκευή των παραδοσιακών φορεσιών, γίνεται στο χέρι και πέρα από το ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία στο ράψιμο, χρειάζεται και ειδική μελέτη προκειμένου να αποτυπωθεί ακριβώς» λέει και συμπληρώνει: «Οι φορεσιές είναι χειροποίητες. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, περίπου 25,  η μητέρα μου Βασιλική Τσίτου-Μενούνου τις κατασκευάζει μία μια, αφιερώνοντας πάρα πολύ χρόνο. Χρειάζεται διάβασμα, δεν είναι απλή η διαδικασία, πρέπει να είσαι γνώστης της κάθε φορεσιάς. Τα σχεδιάζει και τα ράβει μόνη της».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις