Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μπλόκο στο λιμάνι της Πάτρας και ο Σκαφτούρος- Ανοίγουν στόματα

φωτο αρχειου

φωτο αρχειου

την περασμένη Τρίτη κατέφθασε με κάθε μυστικότητα στην πόλη κλιμάκιο Τελωνιακών Ελεγκτών της ΑΑΔΕ κι εντόπισαν 9 βυτία με 229 τόνους διαλυτών

Άτομο με κομβικό ρόλο στη λαθραία διακίνηση χημικών διαλυτών, τώρα που οι «σφαίρες» πέφτουν σαν χαλάζι και η αλληλοεξόντωση κυκλωμάτων βρίσκεται σε έξαρση, αποφάσισε να αποσυρθεί από τη ζώνη θανάτου κι έδωσε την πληροφορία ότι θα διακινούνταν επικίνδυνα βυτία από το λιμάνι της Πάτρας.

Πράγματι, την περασμένη Τρίτη κατέφθασε με κάθε μυστικότητα στην πόλη κλιμάκιο Τελωνιακών Ελεγκτών της ΑΑΔΕ κι εντόπισαν 9 βυτία με 229 τόνους διαλυτών που χρησιμοποιούνται για νόθευση καυσίμων. Ηλθαν με πλοίο της γραμμής από Ιταλία και οι οδηγοί τους συνελήφθησαν. Από την ανάλυση που έγινε στο Χημείο του Κράτους επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που είχε δώσει το «βαθύ λαρύγγι».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΑΔΕ έδρασε αστραπιαία και δεν παρείχε την παραμικρή ενημέρωση στις λιμενικές αρχές της Πάτρας, που αρχικά είχαν την εντύπωση ότι βρέθηκαν «μόνο» 3 βυτία με χημικούς καταλύτες...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν του βασικού πληροφοριοδότη έχουν ανοίξει τα στόματα και 2-3 ακόμα ατόμων εξ όσων συνελήφθησαν στην Πάτρα και έχουν ήδη προφυλακιστεί. Απ’ όσα μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί στις διωκτικές αρχές, προκύπτει ότι το καίριο «χτύπημά» τους εντάσσεται στο ξεχαρβάλωμα του «κυκλώματος Σκαφτούρου». Ως γνωστόν, ο Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα στο εξοχικό του στο Σκούρτα Βοιωτίας από τρεις εκτελεστές, πιθανότατα από τη Γεωργία. Μέχρι τη δολοφονία του, ο Γιάννης Σκαφτούρος αποτελούσε τον κυρίαρχο βραχίονα στην πιάτσα των λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων, καθώς και τσιγάρων.

 

πηγή εφημερίδα Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις