Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε άθλια κατάσταση και με υψηλή επικινδυνότητα ο παιδότοπος στο Νότιο Πάρκο- Τι απαντά ο Δήμος - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Σε άθλια κατάσταση και με υψηλή ε...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τα διαλυμένα παιχνίδια, με τα σκουριασμένα σίδερα έχουν προκαλέσει έντονη συζήτηση στα σόσιαλ μίντια

Σε κακή κατάσταση και με υψηλή επικινδυνότητα, είναι πλέον κάποια από τα στοιχεία- παιχνίδια που είναι τοποθετημένα, στην παιδική χαρά, στο Νότιο Πάρκο, της Πάτρας.

Τα διαλυμένα παιχνίδια, με τα σκουριασμένα σίδερα έχουν προκαλέσει έντονη συζήτηση, τις τελευταίες ημέρες στα σόσιαλ μίντια με τους συμπολίτες μας, να ψάχνουν απαντήσεις.

Το thebest.gr επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αυτεπιστασίας Κατερίνα Σίμου, η οποία επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια καθώς δεν πρόκειται μόνο για ένα (χταπόδι), έχουν βανδαλιστεί και την προσεχή Τρίτη θα μαζευτούν και θα μεταφερθούν στο καρναβαλικό εργαστήριο προκειμένου να δουν οι τεχνίτες πως μπορούν να τα επισκευάσουν και αν κάποια από αυτά, που δεν είναι επισκευάσιμα δεν επιστρέψουν στο Νότιο Πάρκο. «Όλα τα στοιχεία αυτά θα φύγουν από το Πάρκο και θα μεταφερθούν στο εργαστήρι προκειμένου να επισκευαστούν γιατί όλα θέλουν ένα ρετουσάρισμα. Την Τρίτη που θα γίνει η μεταφορά τους, οι ειδικοί που θα βρεθούν εκεί θα κρίνουν πως και τι θα γίνει και να κάποια μπορούν να επισκευαστούν επί τόπου και αν κάποια είναι σε μη αναστρέψιμη κατάσταση και αποσυρθούν».

Για την καθυστέρηση της μεταφοράς τους, η κ. Σίμου, εξηγεί ότι κάποια από αυτά είχαν υποστεί ζημιές πριν το καρναβάλι αλλά «δεν μπορούσαμε να τα μεταφέρουμε νωρίτερα γιατί στο εργαστήρι κατασκευάζονταν τα άρματα του καρναβαλιού. Είναι επικίνδυνα, το γνωρίζουμε και θα φύγουν να επισκευαστούν».

Σε ό, τι αφορά, την προστασία τους, με την επιστροφή τους στο χώρο, «τα συγκεκριμένα, δεν τοποθετήθηκαν εκεί για να παίζουν αλλά κυρίως για καλλωπιστικούς λόγους της παιδικής χαράς και να δείξουν και τη δουλειά του καρναβαλικού εργαστηρίου. Όταν θα επιστρέψουν, υπάρχουν κάποιες σκέψεις για το πως θα μπορέσουμε να τα προστατέψουμε από νέους βανδαλισμούς, αν και είναι δύσκολο να γλυτώσουμε από αυτούς. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι να μπει φύλακας για να τα προσέχει είναι δύσκολο. Θα τα δουν και οι τεχνίτες του εργαστηρίου και θα δούμε πως μπορούμε να τους αποφύγουμε».

Το μεγέθους της καταστροφής, στο βίντεο του Μάκη Σπαθή, που αναρτήθηκε στην ομάδα του facebook "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται..."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις