Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Καρναβάλι της ανατροπής ή της επανάληψης;

Ώρα Πατρών: Καρναβάλι της ανατροπής ή τη...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Την άποψή τους για την φετινή διεξαγωγή του Πατρινού Καρναβαλιού μεταφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνουν:

Ένα ακόμα καρναβάλι μόλις τελείωσε και η πόλη οφείλει να κάνει τον απολογισμό της. Το πλέον όμως σημαντικό είναι η κατάθεση πρότασης για το επόμενο καρναβάλι και η βελτίωση μέσα από την εμπειρία του παρελθόντος. Όμως το καρναβάλι είναι ζωντανό στοιχείο της πόλης, είναι ανατροπή και κύριο στοιχείο του δεν είναι η επανάληψη, θα τοποθετηθούμε υπό αυτό το πρίσμα.
Δημιουργήθηκε τεχνηέντως μία ευφορία για ρεκόρ επισκεψιμότητας και νούμερα περί διακοσίων χιλιάδων περίπου επισκεπτών που θα έρχονταν στην πόλη, Αυτό βόλευε αφενός μεν την κυβέρνηση για να δείξει ότι υπάρχουν χρήματα στον κόσμο, που χωρίς προβλήματα διασκεδάζει αφετέρου την δημοτική μας αρχή που αυτοθαυμάζεται για τη δήθεν μεγάλη προσέλκυση κόσμου.
Ήταν πράγματι τα πράγματα όμως έτσι όπως παρουσιάστηκαν; Πόσοι επισκέπτες ήρθαν;
Τα ξενοδοχεία είχαν διαθεσιμότητα ακόμα και τις παραμονές του Καρναβαλιού. Τα στοιχεία που δίνει το ΚΤΕΛ και οι σταθμοί διοδίων των εθνικών δικτύων δεν δείχνουν αυτή την υπεραισιόδοξη εικόνα. Επομένως οι αριθμοί των εκτιμήσεων ευημερούν ερήμην της σκληρής καθημερινότητας των πολιτών.
Το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε απευθείας σε εθνικό δίκτυο το Πατρινό καρναβάλι, αλλά μόνο μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και σε εθνικό δίκτυο μέσω παράλληλων συνδέσεων με άλλες πόλεις, λιγότερο ιστορικών Καρναβαλιών, αποτελεί σημαντικό πλήγμα, απαξιώνοντας το θεσμό και θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.
Η Δημοτική αρχή κατηγορεί την ΕΡΤ ότι αθέτησε την υπόσχεσή της, αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο Δήμος που δεν φρόντισε τις όποιες συζητήσεις-δεσμεύσεις με την ΕΡΤ να τις έχει σε έγγραφη συμφωνία με ρήτρα. Επιπλέον φαίνεται ότι έδειξε αντανακλαστικά μόνο όταν έγινε ιδιαίτερο θέμα στα τοπικά μέσα και υπήρξε "καμπανάκι" από λάτρεις του Καρναβαλιού, τους οποίους φρόντισε η δημοτική αρχή να τους αποκαλέσει "ανησηχούντες". Τα γεγονότα δείχνουν, ότι αυτή βρισκόταν στην "ησυχία" της και απλώς έτρεχε πίσω από τα γεγονότα...
Παρατηρήσαμε για άλλη μία φορά οι ΚΕΔΗΠ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, αλλά και οργανισμοί του Δήμου να επιδεικνύουν μία προτίμηση για αγορές στην Αθήνα και όχι για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και καλλιτέχνες της πόλης (μουσικά σχήματα, djs κλπ). Ηχητικά και μικροφωνικές εγκαταστάσεις, κατακυρώθηκαν σε εταιρεία της Αθήνας, ενώ πιθανότατα θα μπορούσε να υπάρξει κάλυψη από πατρινές επιχειρήσεις...Οι καταγγελίες δε από τον πρόεδρο Σωματείου Ηχητικών Αχαΐας-Ηλείας είναι σοβαρές (πρέπει να πληρώσουμε στο κόμμα;;) για να πάρουμε τη δουλειά και απαιτούν ιδιαίτερης προσοχής, φτάνοντας στο σημείο να αμφισβητεί και την επάρκεια των υπηρεσιών.
Όλα φαίνεται να έγιναν στο πόδι και την τελευταία στιγμή με προσκλήσεις να γίνονται μόλις μερικές μέρες πριν.
https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9B7%CE%96%CE%9F%CE%9A%CE%A9%CE%9E-2%CE%97%CE%9B?inline=true
Η ανάληψη της μετάδοσης από την ΕΡΤ3, η ανάρτηση των αποφάσεων για την παρουσίαση των παρελάσεων στη διαύγεια ανήμερα της Μεγάλης Παρέλασης, χωρίς να υπάρχει σχετική ενημέρωση για τους παρουσιαστές στο πρόγραμμα της ΕΡΤ3
https://program.ert.gr/details.asp?pid=3943143&chid=10&fbclid=IwAR0x115okhI0BMS8cfxB9NCA6UpDMX9NsysHS5Pcn8_vp-8iVUsPvZCKhzk
Για άλλη μια χρονιά τα ιστορικά καρναβαλικά πληρώματα κατασκεύασαν τα άρματα σε δικούς τους χώρους, σε αντίξοες συνθήκες μετά την έξωση τους από τον ΑΣΟ με απόφαση της δημοτικής αρχής.
Το παραεμπόριο άνθησε αυτές τις μέρες σε όλες τις μορφές του. Οι νόμιμες επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο το χρόνο και με μόνιμο προσωπικό, δέχτηκαν πογκρόμ κυνηγητού από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας, σε αντίθεση με μικροπωλητές που δεν είχαν καν άδεια, ή από υπαίθριες ψησταριές από επιχειρήσεις εκτός εστίασης.
Το Καρναβάλι δεν μπορεί να αποτελεί καταφύγιο για βολεμένους. Θέλει ανατροπές που θα έρθουν μέσα από από μία οργανωμένη συζήτηση όλης της πόλης, από προγραμματισμό και υπευθυνότητα.
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις να φέρουν προς συζήτηση συνολικά το θέμα στην ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα δοθούν οι σχετικές απαντήσεις.
Η Δημοτική αρχή οφείλει να ξεκινήσει συζήτηση με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο καρναβάλι και κυρίως με τους Καρναβαλιστές, οι οποίοι είναι και το ζωντανό κύτταρο του Καρναβαλιού.
Η Δημοτική αρχή έχει υποχρέωση άμεσα να τους παραδώσει στεγασμένο χώρο ώστε να έχουν στέγη τα ιστορικά πληρώματα, να προχωρήσουν απερίσπαστα στους σχεδιασμούς τους και τις κατασκευές τους.
Για να σχεδιαστεί το επόμενο Καρναβάλι της ανατροπής, της εξέλιξης και όχι άλλο ένα Καρναβάλι της επανάληψης...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις