Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αλήθεια η Δημοτική Αρχή θα κλείσει τη Μαιζώνος μετά το Πάσχα; Η πόλη λειτουργεί αδιαίρετα και ενιαία

Αλήθεια η Δημοτική Αρχή θα κλείσει τη Μα...

Του Δημήτρη Σαρδελιάνου

Όταν διάβασα την συνέντευξη της αντιδημάρχου Κυκλοφοριακού, Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Δόμησης κ. Τογιοπούλου δεν ήξερα πως να αντιδράσω.

Ερχόταν Καρναβάλι οπότε είπα άσε να περάσει το τριήμερο. Δεν θα έκανα καμία κριτική αν ήταν μία τοποθέτηση στα πλαίσια πολιτικής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση όπου ο καθένας μπορεί εν τη ρύμη του λόγου να πει και πράγματα μη τεκμηριωμένα ή υπερβολικά.

Εδώ όμως πρόκειται για την δημόσια έκφραση της πολιτικής της Δημοτικής αρχής και τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά. Παραθέτω 3 σημεία της συνέντευξης.
«… Η αντιδρόμηση των κυκλοφοριών Κορίνθου και Κανακάρη είναι άσχετη διαδικασία με την πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος. Οι αντιδρομήσεις στις οδούς Κορίνθου και Κανακάρη έχουν κριθεί ως συμπληρωματική ρύθμιση του έργου της μίνι περιμετρικής και η πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος αποτελεί μέρος του σε εξέλιξη έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας. …
…. Λαμβάνοντας υπ΄ όψη τη διοικητική διαδικασία που απαιτείται να προηγηθεί για την υλοποίηση των αντιδρομήσεων Κορίνθου, Κανακάρη, Κωνσταντινουπόλεως, τμημάτων οδών Αράτου, Ζαΐμη, Μαιζώνος και αμφίδρομης κυκλοφορίας Αγίας Σοφίας, εκτιμούμε ότι αυτό θα μπορεί να γίνει περί τα τέλη του επόμενου έτους. ….
…. Η πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος αναμένεται να ξεκινήσει μετά το φετινό Πάσχα, χωρίς να αλλάζουν οι κατευθύνσεις κυκλοφορίας οχημάτων στις άλλες οδούς. ….»

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι φανατικά υπέρ της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος και της αντιδρόμησης της Κανακάρη και της Κορίνθου. Εκτός από την επιστημονική μου εμπλοκή έχω αρθρογραφήσει πολλές φορές.

Οσον αφορά την τοποθέτηση της αντιδημάρχου για τον διαχωρισμό των έργων η κ. Τογιοπούλου μπερδεύει τις χρηματοδοτήσεις και τις εργολαβίες με τον λειτουργικό σχεδιασμό. Σε όλες τις κυκλοφοριακές μελέτες που έχουν εκπονηθεί η πεζοδρόμηση και οι αντιδρομήσεις λειτουργούν ενιαία και εντάσονται στον συνολικό κυκλοφοριακό σχεδιασμό. Είναι πραγματικά εξωφρενικό η αρμόδια αντιδήμαρχος Κυκλοφοριακού και Πολεοδομικού σχεδιασμού να συγχέει την λειτουργία με την κατασκευή. Τι σχέση έχει η ανάπλαση και τα υλικά με την λειτουργία πεζοδρόμου. Πεζόδρομος θα μπορούσε να είναι και σε άσφαλτο.

Το δεύτερο θέμα είναι οι διοικητικές διαδικασίες. Τα σχέδιο είναι γνωστό από το 2015. Δέκα χρόνια η Δημοτική αρχή τι έχει κάνει? Οι κυκλοφοριακές μελέτες που επικαλείται είναι μελέτες φόρτων που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τα ήδη γνωστά από τα κυκλοφοριακά μοντέλα εδώ και χρόνια. Καλοδεχούμενες αλλά πραγματικά τώρα πήρε είδηση τις διαδικασίες?

Πραγματικά η Δημοτική αρχή θα κλείσει την Μαιζώνος μετά το Πάσχα? Σοβαρά τώρα. Χωρίς να πάρει κανένα απολύτως μέτρο από αυτά που προτείνουν οι μελέτες που επικαλείται οι οποίες προϋποθέτουν την αντιδρόμηση της Κανακάρη και Κορίνθου, αλλαγή των Ροών στην Αγ. Σοφίας κλπ.
Δεν γνωρίζω τι έχει στο μυαλό της η αντιδήμαρχος και η Δημοτική αρχή αλλά ανεξάρτητα το τι λένε οι διοικητικές διαδικασίες η πόλη λειτουργεί αδιαίρετα και ενιαία.

Δεν καταλαβαίνει η αντιδήμαρχος ότι σήμερα η πόλη είναι παντελώς απροετοίμαστη για μεμονωμένες ενέργειες ? Στο σημείο αυτό επικαλούμαι την επιστημονική ιδιότητα. Θα γίνει της τρελής. Θα μπλοκάρει το σύμπαν.
Εκτός εάν η Δημοτική αρχή δεν θέλει να κάνει ούτε τις αντιδρομήσεις ούτε τις πεζοδρομήσεις. Δημιουργεί το χάος και τα παίρνει όλα πίσω. Δεν πιστεύω αυτό το μακιαβελικό σενάριο.

Οπότε οφείλει να πάρει τα μέτρα που απαιτούνται, να τα εφαρμόσει άμεσα και να κάνει τις παρεμβάσεις συνολικά (αντιδρόμηση και πεζοδρομήσεις) τον Αύγουστο.

Εξάλλου όλα αυτά τότε γίνονται. Προλαβαίνει? Δεν ξέρω. Αλλά μετά από 10 χρόνια απραξίας ξαφνικά την έπιασε η πρεμούρα? Είναι καταστροφικό το σενάριο που εξαγγέλθηκε. Και επαναλαμβάνω το λέει κάποιος που είναι φανατικά υπέρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις