Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ρωσικά ΜΜΕ «πέθαναν» τον βασιλιά Κάρολο

φωτο από fb The Royal Family

φωτο από fb The Royal Family

Οι ψευδείς αυτές ειδήσεις για τον υποτιθέμενο θάνατο του βασιλιά Καρόλου διαδόθηκαν γρήγορα στα κοινωνικά δίκτυα, ωστόσο ευτυχώς διαψεύστηκαν σύντομα από τη βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα

Ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν τη Δευτέρα 18/3 ότι ο βασιλιάς Κάρολος πέθανε, βασιζόμενες σε ανώνυμες πηγές και σε μια ψεύτικη ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Οι ψευδείς αυτές ειδήσεις για τον υποτιθέμενο θάνατο του βασιλιά Καρόλου διαδόθηκαν γρήγορα στα κοινωνικά δίκτυα, ωστόσο ευτυχώς διαψεύστηκαν σύντομα από τη βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα. Η πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας ότι ο 75χρονος βασιλιάς είναι ζωντανός και καλά στην καλή του. Η ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα στο πρώην Twitter ανέφερε: «Τα δημοσιεύματα για τον θάνατο του βασιλιά Κάρολου III της Μεγάλης Βρετανίας είναι ψευδή».

Ακολούθησε η διάψευση από τη βρετανική πρεσβεία στο Κίεβο: «Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως οι ειδήσεις για τον θάνατο του βασιλιά Κάρολου III είναι ψευδείς».

Λάθος ή μέρος της προπαγάνδας του Πούτιν;


Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας ρωσικοί ιστότοποι όπως ο Sputnik ανέφεραν ότι ο Βρετανός μονάρχης έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ως αποτέλεσμα επιπλοκών του καρκίνου. Η fake ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήθεν ανέφερε πως: «Ο βασιλιάς Κάρολος απεβίωσε αναπάντεχα χθες το απόγευμα». Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε: «Ο βασιλιάς Κάρολος της Μεγάλης Βρετανίας απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών, σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για αυτό στον ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας ή στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης».

Πολύ γρήγορα την ψεύτικη είδηση αναπαρήγαγαν τα πρακτορεία RIA, Readkovka και Mash, όλα προσκείμενα φιλικά στον εκ νέου εκλεγέντα Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μετά  την ανακοίνωση της πρεσβείας τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έκαναν update στην είδηση και το Mash έγραψε: «Το μήνυμα για τον θάνατο του βασιλιά Κάρολου ήταν ψευδές. Ας θυμηθούμε πως πριν λίγους μήνες διαγνώστηκε με καρκίνο». H Daily Mail αναφέρει πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν τα fake news για τον θάνατο του βασιλιά Κάρολου οφείλονται σε «λάθος» ή αν είναι μέρος της προπαγάνδας του Πούτιν καθώς μετά την σαρωτική νίκη του στις προεδρικές εκλογές πολλές χώρες της Δύσης, μεταξύ των οποίων και η Βρετανία, κατηγόρησαν το Κρεμλίνο για «στημένες εκλογές».

 

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight