Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου η εξόδιος ακολουθία για την εκπαιδευτικό Μαρία Θανασά

Παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυ...
Μαρτάτος Tάκης

Μεγάλη η συγκίνηση όταν μίλησε ο αδελφός της, Τάκης Θανασάς & αναφέρθηκε στο 1979 όταν μικρά παιδιά εκείνος και η Μαρία είχαν χάσει τον πατέρα τους

Σε κλίμα οδύνης και θλίψης κηδεύτηκε το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024 στο Ριόλο Αχαΐας στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, η 53χρονη εκπαιδευτικός Μαρία Θανασά σύζυγος Πέτρου Σπανορήγα που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή 8/3/2024 το πρωί.

Η εκκλησία ήταν γεμάτη κόσμο, από συγγενείς, συναδέλφους της δασκάλους που είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα καθώς η Μαρία Θανασά υπηρετούσε στο 6ο Δημοτικό σχολείο Βριλησσίων, αλλά και από φίλους, φίλες & παλιούς συμμαθητές της εκλιπούσης.

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση όταν εκφώνησε επικήδειο ο μεγαλύτερος αδελφός της, Τάκης Θανασάς θυμίζοντας πως το 1979 όταν ο ίδιος ήταν μόλις 12 ετών και η Μαρία 9 είχαν χάσει τον αγαπημένο τους πατέρα, Κωνσταντίνο Θανασά. Και τώρα σαν τραγική ειρωνεία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Μαρία Θανασά αφήνοντας πίσω τον μονάκριβο και αγαπημένο γιο της, τον Γρηγόρη που είναι μόλις 12-13 ετών.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε με τη δέουσα ιεροπρέπεια, κατάνυξη και συγκίνηση ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που στο τέλος αναφέρθηκε στην εκλιπούσα στο σημαντικό έργο της ως δασκάλα & εξέφρασε λόγους παρηγορητικούς στην οικογένεια της.

Η μητέρα της, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Καλλιόπη (Πόπη) χήρα Κων. Θανασά αποχαιρέτισε με πόνο ψυχής τον κόρη της και την ακούσαμε να λέει πως καθημερινά επικοινωνούσε με την Μαρία, η οποία της έλεγε τι θα ετοίμαζε για φαγητό και μοιράζονταν όλα όσα συνδέουν μία μάνα με μία κόρη. Και η Μαρία Θανασά πάντα όλα αυτά τα χρόνια και ας ήταν μακριά στην Αθήνα ή στη Νεμέα, πάντα φρόντιζε να έρχεται στην Πάτρα για την μητέρα της αλλά και για να επισκεφθεί την αγαπημένη της περιοχή του Ριόλου και το ορεινό Μάζι στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Χελμού.

Η συγκίνηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν υπό καταρρακτώδη στην κυριολεξία βροχή μαζί με χαλάζι έγινε η ταφή της στο κοιμητήριο του Ριόλου. Η βροχή δεν σταμάταγε λες και μαζί ο ουρανός να την αποχαιρετούσε στέλνοντας το μήνυμα του άδικου «φευγιού» της.

Συγκινητικά & τα λόγια της συναδέλφου της, εκπαιδευτικού από την Αθήνα που είπε πως την περασμένη Τετάρτη στο σχολείο όπου ήταν δασκάλα η Μαρία Θανασά, είχαν οργανώσει μία ωραία εκδήλωση ενάντια στη σχολική βία με την Μαρία να συμβουλεύει και να δίνει στα παιδιά το μήνυμα «όχι στη βία ναι στη φιλία». Την επομένη που ήταν Τσικνοπέμπτη η Μαρία είχε φέρει στη γιορτή του σχολείου εκλεκτά κρασιά από τη Νεμέα, τόπο καταγωγής του συζύγου της και την επομένη το πρωί ετοιμάστηκε πήγε τον μικρό της γιο στο σχολείο, γύρισε είπε πως δεν αισθανόταν καλά και «έφυγε». Της έλειψαν τα έλατα. Θα πήγαινε με την πρώτη ευκαιρία και άδεια που θα ζητούσε. Δεν πρόλαβε.

Μαρία καλό σου ταξίδι.

*Ανάρτηση για την είδηση του θανάτου της Μαρίας Θανασά έγινε και στο γνωστό εκπαιδευτικό σάιτ www.alfavita.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις