Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αντίο στην αγαπητή εκπαιδευτικό Μαρία Θανασά Σπανορήγα στα 53 της μόλις χρόνια

Πάτρα: Αντίο στην αγαπητή εκπαιδευτικό Μ...
Μαρτάτος Tάκης

Υπηρέτησε για 24 και πλέον χρόνια ως δασκάλα αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις - Ήταν παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού, του 13χρονου Γρηγόρη

Βαθιά θλίψη και οδύνη σκόρπισε το δυσάρεστο νέο του θανάτου της Πατρινής στην καταγωγή εκπαιδευτικού Μαρίας Θανασά Σπανορήγα στα 53 της μόλις χρόνια.

Άνθρωπος ζεστός, δοτικός, ευχάριστος με μεγάλη αγάπη στο επάγγελμα – λειτούργημα του δασκάλου, η Μαρία Θανασά του Κωνσταντίνου και της Καλλιόπης (Πόπης) έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το πρωί της περασμένης Παρασκευής 8 Μαρτίου 2024 και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει για τη δουλειά της στο σχολείο. Δασκάλα για πάνω από 24 χρόνια, υπηρετούσε τη φετινή σχολική χρονιά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο των Βριλησσίων, στην Αθήνα περιοχή που διέμενε και με την οικογένεια της, και είχε αναλάβει την Γ1 τάξη.

Η δυσάρεστη είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και στο σχολείο της όπου στην ιστοσελίδα του είδαμε αναρτημένη συλλυπητήρια ανακοίνωση που απευθυνόταν από την διεύθυνση του σχολείου στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών.

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Με βαθιά θλίψη και στενοχώρια αποχαιρετάμε σήμερα την αγαπημένη μας συνάδελφο, τη Μαρία Θανασά.

Η ανακοίνωση του θανάτου της το πρωί έφερε σοκ σε όλη την κοινότητα του σχολείου μας.

Η Μαρία υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη για 24 χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης.

Φέτος για πρώτη φορά, με απόσπαση, έφτασε στο σχολείο μας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, φέρνοντας μαζί της το φως της γνώσης και της ανθρωπιάς.

Ήταν πρότυπο αφοσίωσης και αξιοπρέπειας.

Το χαμόγελό της και η θετική της προσέγγιση θα μας λείψουν πολύ.

Πάντα χαμογελαστή, με μεγάλη καρδιά και βροντερή φωνή, άφηνε ένα ανεξίτηλο σημάδι σε κάθε άνθρωπο που γνώριζε.

Η Μαρία δεν ήταν απλά μια εκπαιδευτικός που μετέφερε γνώσεις. Ήταν ένας άνθρωπος που εμπνέονταν από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Τις προηγούμενες μέρες μαθητές και συνάδελφοι βιώσαμε μαζί της στιγμές χαράς και αγάπης , όπως όταν τρέξαμε στον αγώνας κατά της σχολικής βίας ή όταν μάς κέρασε κρασί και χορέψαμε όλοι μαζί με κέφι και αγάπη.

Το τελευταίο της μήνυμα στην ομαδική των εκπαιδευτικών ήταν:

Πεθύμησα τα έλατα να τα δω από κοντά. Θα ζητήσω άδεια και θα πάω”.

Φαίνεται ο ουρανός ήταν ανοιχτός και ακούστηκε η επιθυμία της…

Η ώρα αυτή είναι δύσκολη… Ο πόνος βαρύς κι ασήκωτος.

Είναι οδυνηρό για όλους μας να αποδεχτούμε και να ζήσουμε μ΄ αυτή την απώλεια.

Θα προσπαθήσουμε όμως… για τους μαθητές της, για την οικογένειά της, για την ίδια.

Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχόμαστε ο Θεός να την αναπαύσει και η Παναγία να την έχει στην αγκαλιά της!

Θα λείψει σε όλους μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στον άντρα της κ. Πέτρο και στον γιο της τον Γρηγόρη.

Ας αναπαυθεί η ψυχή της ειρηνικά.

Καλή Ανάσταση αγαπημένη μας Μαρία!

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη…».

Η Μαρία Θανασά γεννημένη στην Πάτρα στις 19 Ιουλίου του 1970 τέλειωσε το τότε Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Πατρών. Καλή μαθήτρια, παιδί εκπαιδευτικών έμελλε και η ίδια να ακολουθήσει τον ίδιο επαγγελματικό δρόμο. Έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις έχοντας επιλέξει την Γ’ Δέσμη (θεωρητική κατεύθυνση) και πέρασε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Είχε υπηρετήσει για ένα μικρό διάστημα ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην Κέρκυρα και στη συνέχεια ήταν σε σχολεία των Αθηνών.

Κοπέλα κατηρτισμένη με πολλές γνώσεις αλλά παράλληλα και ένας άνθρωπος με χιούμορ, καλή φίλη με καλή καρδιά, χαμόγελο και πάντα με πολύτιμες, χρήσιμες συμβουλές.

Μιλώντας προσωπικά και πηγαίνοντας στο ίδιο σχολείο και ίδιο τμήμα στις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου αλλά έχοντας & το προνόμιο της αγνής και πιστής φιλίας της για πολλά χρόνια, έχω να πως υπήρξε μία σπάνια κοπέλα και μία Φίλη με κεφαλαία γράμματα.

Το ξαφνικό «φευγιό» της μας σόκαρε, μας λύπησε, μας έκανε να ξεσκονίσουμε άλμπουμ φωτογραφιών από ωραίες, ανέμελες στιγμές γεμίζοντας μας συναισθήματα & νοσταλγία. Επίσης πολλοί φίλοι και παλιοί συμμαθητές/συμμαθήτριες επικοινωνήσαμε και μοιραστήκαμε αναμνήσεις από τη γνωριμία μας με την Μαρία με τα γαλανά, εκφραστικά μάτια, την «Δαυιδούλα» του λυκείου όπως την πειράζαμε και εκείνη ποτέ της δεν είχε παραπονεθεί αλλά αντίθετα γελούσε με την καρδιά της και έκανε πως γκρινιάζει.

Η Μαρία Θανασά ευτύχησε να παντρευτεί με τον Πέτρο Σπανορήγα, δικηγόρο με καταγωγή από τη Νεμέα Κορινθίας με τα φημισμένα κρασιά και απέκτησε μαζί του τον μονάκριβο γιο της που του είχε μεγάλη αδυναμία, τον Γρηγόρη που πηγαίνει σχολείο στην α’ γυμνασίου.

Φύλακες άγγελοι της όλα αυτά τα χρόνια η αγαπημένη της μητέρα Καλλιόπη χήρα Κων. Θανασά και ο αγαπημένος της αδελφός Παναγιώτης (Τάκης) Θανασάς, αναπληρωτής καθηγητής φιλοσοφίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Μαρία Θανασά είχε χάσει τον πατέρα της όταν ήταν σε μικρή ηλικία μόλις 9 ετών.

Η κηδεία της θα τελεστεί την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 στις 2 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Ριόλου Αχαΐας και θα ακολουθήσει η ταφή της στο κοιμητήριο του χωριού. Εκτός από το Ριόλο όπου υπήρχε πατρικό σπίτι, η Μαρία Θανασά και ο αδελφός της συνήθιζαν μαζί με την μητέρα τους τα καλοκαίρια, τον Αύγουστο να ανηφορίζουν για το Χελμό για το γραφικό Μάζι μέσα στα έλατα και είναι βαθιά συγκινητικό το γεγονός πως στο τελευταίο μήνυμα της έγραφε πως είχε επιθυμήσει ακριβώς αυτό, τα έλατα, να τα ξαναδεί από κοντά.

Ο γράφων με την Μαρία Θανασά στη διάρκει...

Ο γράφων με την Μαρία Θανασά στη διάρκεια εκδρομής στην Κόνιτσα ν. Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις