Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Καρναβάλι των Μικρών 2024: Δείτε κι άλλες ΦΩΤΟ από την παρέλαση

Καρναβάλι των Μικρών 2024: Δείτε κι άλλε...

Διήρκησε περίπου 2.5 ώρες

Πάνω από 20.000 λιλιπούτειοι καρναβαλιστές με τους συνοδούς τους ξεχύθηκαν σαν χείμαρρος, το πρωί του Κυριακής 10 Μαρτίου, στην Πάτρα, την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, σκορπίζοντας χαρά και αισιοδοξία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔΗΠ Πατρινό Καρναβάλι, κατά τη διάρκεια τηςΜεγάλης Παρέλασης των Μικρών στο κέντρο της πόλης, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή και ενθουσιασμό, για περίπου 2,5 ώρες, όλη η Πάτρα συντονίστηκε στη συχνότητα των μικρών καρναβαλιστών που μετέδωσαν τα πιο ελπιδοφόρα μηνύματα για το αύριο του Πατρινού Καρναβαλιού. Έκρηξη κεφιού και αυθορμητισμού, χρώματα έντονα και ανεξίτηλα, εμπνεύσεις ευρηματικές, στολές περίτεχνες, σκέρτσα, νάζια και ενθουσιασμός που ξεχείλισαν, καρναβαλική διάθεση μέχρι εσχάτων, παιδική αθωότητα και ξεγνοιασιά αναδείχτηκαν στο έπακρο στην Παρέλαση των Μικρών, που διακρίθηκε για την εξαιρετική ροή της. Μικροί και μεγάλοι χόρευαν ασταμάτητα υπό τους ήχους εξαιρετικής μουσικής, επιλεγμένης ειδικά για το Καρναβάλι των Μικρών. Με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας και σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό το καρναβαλικό ποτάμι πλημμύρισε τις οδούς Γούναρη και Κορίνθου και την πλατεία Γεωργίου Α΄, φορτσάροντας έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» που τους μικρούς περίμενε καλωσορίζοντάς τους ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Στην κορυφή της παρέλασης η Δημοτική Μουσική, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Γεωργία Σακκά, η Τελάλισσα Μαρία Αγουρίδη, μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ, της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 και ευθύς το πολύβουο μελίσσι  των 120 ομάδων συμμετοχής. Τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών («Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι και Φαντασία», «Ιγκουάνα», «Καρουσέλ», «Σκυλάκι», «Φεγγάρι», «Σαρανταποδαρούσα», «Τσίρκο») και το μουσικό άρμα εκτείνονταν καθόλη την εξέλιξη της παρέλασης. Από την Πάτρα συμμετείχαν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ που έδωσαν αποστομωτικά μηνύματα υπέρ της αγάπης  για τη ζωή, υπέρ του αγώνα κόντρα σε κάθε αντιξοότητα, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον και από τις ομάδες συμμετοχής εκτός Πατρών.

Στο τέλος της παρέλασης οι θεατές υποδέχτηκαν με θέρμη τα άρματα του σοκολατοπόλεμου και οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών με τις ρίψεις τους άφηναν την πιο γλυκιά γεύση.

Το κέφι, ο παλμός και η φαντασία των μικρών καρναβαλιστών απέδειξαν με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η πόλη και το Καρναβάλι της τους ανήκει. Το Καρναβάλι των Μικρών δεν μεγαλώνει, μένει πάντα φρέσκο.  Δεν μετριέται με χρόνια, αλλά μόνο ξεπερνά το προηγούμενο και πλημμυρίζει  την καρδιά μας με αισιοδοξία για το μέλλον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture