Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι 2024: Χρώματα, χαμόγελ...

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Χρώματα, χαμόγελα και κέφι- H μεγάλη ώρα του Καρναβαλιού των Μικρών - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ από την παρέλαση

Από την αφετηρία της Παρέλασης ξεκίνησαν περίπου 20.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς, κατανεμημένοι σε 122 ομάδες συμμετοχής, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Το Καρναβάλι των Μικρών 2024 πέρασε στην ιστορία. Η μεγάλη παρέλαση των μικρών ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Περίπου 20.000 καρναβαλιστές μαζί με τους συνοδούς τους μεταμφιέστηκαν και με χαρούμενα χρώματα, καλή διάθεση και χαμόγελα, ξεκίνησαν από την πλατεία Ομονοίας.

Φέτος η συμμετοχή σύμφωνα με την ΚΕΔΗΠ Πατρινό Καρναβάλι σημείωσε ρεκόρ. Ο αριθμός των ομάδων ανήλθε σε 122. Η λήξη της παρέλασης σημοοδοτήθηκε από το ξεχωριστό έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού, που δεν είναι άλλο από τον σοκολατοπόλεμο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ H μεγάλη ώρα των μικρών καρναβαλιστών έφτασε με τη σημερινή μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών, η οποία ξεκίνησε από την Ομόνοια.

 Δείτε Live την παρέλαση όπως μεταδίδεται από την τηλεόραση του Ionian

Χρώματα, χαμόγελα παιδικά, καρναβαλική διάθεση και ένας ηλιόλουστος καιρός σύμμαχος. Η παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών ξεκίνησε από την Ομόνοια και το πολύχρωμο ποτάμι κατεβαίνει τη Γούναρη.

Ακολουθεί την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) - Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.

H μεγάλη ώρα των μικρών καρναβαλιστών έφτασε με τη σημερινή μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών.  Δείτε Live την παρέλαση όπως μεταδίδεται από την τηλεόραση του Ionian

Μια παρέλαση που εξακολουθεί να διασχίζει τη Γούναρη, σε αντίθεση εδώ και πολλά χρόνια, με τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ένα αστείρευτο ποτάμι καρναβαλικής διάθεσης θα ξεχειλίσει στους δρόμους της Πάτρας την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στις 11 το πρωί με την Παρέλαση των Μικρών να γράφει την πιο φωτεινή σελίδα του Καρναβαλιού των Μικρών.

Στην αφετηρία της Παρέλασης θα βρεθούν περίπου 20.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς κατανεμημένοι σε 122 ομάδες συμμετοχής, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής,  αναφέρει η ανακοίνωση και θα πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα, φρεσκάδα και αισιοδοξία.

Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών θα έχει σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) - Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.

Θα συμμετάσχουν η Δημοτική Μουσική, τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών που έχουν κατασκευαστεί στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων (υπεύθυνος: Νίκος Λιβάνης), στα οποία υπάρχουν δύο νέα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά. Πρόκειται για τα «Μωρό Καρνάβαλος» (ιδέα, κατασκευή: Γιώργος Μπαμπίλης) και «Ταξίδι και Φαντασία» (ιδέα, κατασκευή: Νεκτάριος Σαρηγιάννης), ενώ θα παρελάσουν και τα παλαιότερα «Ιγκουάνα», «Καρουσέλ», «Σκυλάκι», «Φεγγάρι», «Σαρανταποδαρούσα», «Τσίρκο» και το μουσικό άρμα.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομάδες συμμετοχής με χρώματα, φαντασία, χιούμορ, αστείρευτο κέφι και χαρά. Φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν αρκετές ομάδες εκτός Πατρών, μεταξύ των οποίων από Χαλάνδρι Αττικής, Ναύπακτο, Χαλανδρίτσα, Δύμη, Φράγκα Αχαΐας, Φαρρές, Αλισσό, Βασιλικό, Λακκόπετρα, Κάτω Αχαΐα. Συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Στο τέλος της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους αφήνοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.

Το Καρναβάλι των Μικρών φτάνει στην αποκορύφωση της φετινής εξαιρετικά επιτυχημένης χρονιάς του. Λάβετε θέσεις! Η ανεπανάληπτη γιορτή των Μικρών είναι εδώ!

Κύριος υποστηρικτής: Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr