Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή σπαγγέτι με κεφτεδάκια

Πηγή φωτογραφίας: fatemeh-habibyar/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: fatemeh-habibyar/unsplash

Το κλασικό και πάντα λαχταριστό πιάτο

Όταν μιλάμε για σπιτικά και νόστιμα γεύματα, δεν υπάρχει πιο κλασικό πιάτο από τα μακαρόνια με κεφτεδάκια.

Αυτή η συνταγή είναι πάντα η ιδανική επιλογή όταν λαχταράμε ένα πιάτο με ζυμαρικά που είναι νόστιμο και ταυτόχρονα εύκολο στην παρασκευή του.

Εύκολη συνταγή για μακαρόνια με κοτόπουλο και φέτα

Απολαύσετε την καλύτερη εκδοχή αυτού του κλασικού πιάτου ή χρησιμοποιήστε την ως βάση για να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε τη δική σας εκδοχή.

 Υλικά

 500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1/3 φλ. τριμμένο ψωμί
1/4 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
1 μεγάλο αυγό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι
1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα (800 γρ) τριμμένες ντομάτες
1 φύλλο δάφνης
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Βράστε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίξτε τα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά με το τριμμένο ψωμί, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το αυγό, το σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια πλάστε σε 16 μπαλάκια.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και μαγειρέψτε τα, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, για περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο.

Προσθέστε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώστε και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Επιστρέψτε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα και σκεπάστε την. Σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 8 έως 10 λεπτά.

Σερβίρετε τα σπαγγέτι με μια γενναία μερίδα από κεφτεδάκια και σάλτσα. Πασπαλίστε με επιπλέον παρμεζάνα πριν το σερβίρισμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life