Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Σήμερα η ψήφιση - Διαδηλώσεις φοιτητών

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Σήμερα η ψήφιση...

Μετά τις 20:00 η ονομαστική ψηφορορία

Σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών επιφυλάσσει η τελική ευθεία της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που εισάγει για πρώτη φορά πλαίσιο λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί μετά τις 11 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπογραμμίσει την διπλή κυβερνητική παρέμβαση για την θεσμοθέτηση της λειτουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και την παράλληλη ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα έως τις 8 το βράδυ για να ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των κομμάτων επι της αρχής αλλά και τις διατάξεις που αφορούν την λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων υπερψηφίζουν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ συνολικά η αντιπολίτευση θα καταψηφίσει.

 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12:00 ενάντια στα μη κρατικά ΑΕΙ

Στην ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, αντιδρούν 195 φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και διεκδικούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει – μεταξύ άλλων – την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

«Όλοι στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Μαρτίου, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 12.00 στα Προπύλαια! Να βουλιάξει η Αθήνα», είναι το κεντρικό κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων. Στο πλευρό των φοιτητών, θα βρεθούν η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ, η οποία καλεί με ομόφωνη απόφασή της σε κινητοποίηση τον κλάδο όπως και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ).
Αμφότερες έχουν προκηρύξει για σήμερα απεργία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις