Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Mηδέν Οσκαρ για Λάνθιμο προβλέπει το Vanity Fair, μόνες ελπίδες κοστούμια- σκηνογραφία (Entertainment Weekly)

Mηδέν Οσκαρ για Λάνθιμο προβλέπει το Van...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Κυριακή βράδυ προς ξημερώματα Δευτέρας θα παραδοθούν τα χρυσά αγαλματίδια οπότε οι… insiders του Χόλιγουντ έχουν προγνωστικά

Και μόνο που προτάθηκε για 11 Oscars η μοναδικά stylish φαντασίωση περί ελευθερίας και φεμινισμού «Poor Things» του διάσημου πλέον Ελληνα κινηματογραφιστή Γιώργου Λάνθιμου, αποτελεί άθλο.

Οπότε έτσι κι αλλιώς καμαρώνουμε. Τα ισχυρά media του Χόλιγουντ δεν τον βλέπουν πάντως να υπερισχύει τη μεγάλη βραδιά σε κάποια από  τις κατηγορίες- τουλάχιστον στις βασικές.

Το Vanity Fair μαντεύει σίγουρη επικράτηση του «Oppenheimer» στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας (Κρίστοφερ Νόλαν), πρωταγωνιστή (Κίλιαν Μέρφι), β ανδρικού ρόλου (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ), αλλά και φωτογραφίας και πρωτότυπης μουσικής. Επίσης, εμφανίζει τη Λίλι Γκλάστοουν (Killers of the Flower Moon)  που ξεπέρασε την Εμμα Στόουν στα πρόσφατα  SAG Awards, να κερδίζει το Oσκαρ α γυναικείου ρόλου. Οσο κι αν η ερμηνεία της μούσας του Λάνθιμου θεωρείται καταιγιστική σκοντάφτει λοιπόν στο μάθημα αμερικάνικης ιστορίας.

Το γνωστό περιοδικό θεωρεί βέβαιη τη νίκη της Νταβίν Τζόι Ράντολφ στο τρυφερό και νοσταλγικό φιλμ χαρακτήρων του Αλεξάντερ Πέιν, ενώ «βλέπει» το Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου να πηγαίνει στην «Ανατομία μιας πτώσης» και το Οσκαρ διασκευασμένου σεναρίπυ στον «Αmerican Fiction».  

 Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το «Poor Things» φέρεται να «χάνει» ακόμα και στα κοστούμια λόγω «Barbie» αλλά και στο μακιγιάζ εξαιτίας του «Maestro».

Το Entertainment Weekly κινείται σε γενικές γραμμές στα ίδια προγνωστικά, αλλά δίνει ως μόνες ελπίδες για νίκη στην ταινία του Λάνθιμου τα κοστούμια και το σκηνογραφικό σχεδιασμό παραγωγής.

Θυμίζουμε πως ο ίδιος ο Γιώργος Λάνθιμος είχε διεκδικήσει προσωπικό Οσκαρ σκηνοθεσίας και το 2019 με τη σάτιρα εποχής «Η Ευνοούμενη»

Μην ξεχνάτε πως η 96η τελετή απονομής των Οσκαρ θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theatre Hollywood στο Λος Αντζελες αυτή την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ. Ανυπομονούμε κι ελπίζουμε στα καλύτερα.

Ειδήσεις Τώρα

Ρέα Γαλανάκη: Η ανανεώτρια του ελληνικού ιστορικού μυθιστορήματος που κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας

Simon Porte Jacquemus: Ιππότης της Γαλλικής Δημοκρατίας, τον παρασημοφόρησε η Αννα Γουίντουρ

Inner Whell: Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του, συνεδρίασε και καρναβαλίστηκε στην Πάτρα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View