Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αμέτρητο πλήθος στην Αθήνα - Κουκουλοφόροι προβοκάρουν τη λαϊκή αγανάκτηση

Αμέτρητο πλήθος στην Αθήνα - Κουκουλοφόρ...

Αποκλεισμένο το κέντρο της πρωτεύουσας και η Βουλή

17.42: Χιλιάδες κόσμου βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους. Η κατάσταση έχει πλέον ομαλοποιηθεί και οι πολίτες συνεχίζουν την ειρηνική τους διαμαρτυρία.

17.29: Η πλατεία Συντάγματος έχει περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική.

17.22: Πολυπληθής ομάδα της ομάδας "ΔΙΑΣ" με τις μηχανές τους επιχειρούν στη Αμαλίας στις παρυφές του Εθνικού Κήπου με τις στήλες του Ολυμπιού Διός. Στόχος τους να αδειάσουν τον δρόμο από τον κόσμο, οι οποίοι φεύγουν για τη Φιλελλήνων και τις γύρω οδούς.

17.10: Η Αστυνομία επιχειρεί να διώξει από την πλατεία Συντάγματος τους συγκεντρωμένους με τη ρίψη χημικών. Οι πολίτες απαντούν με το σύνθημα "η πλατεία είναι δικιά μας".

16.55: Νέα ένταση στην πλατεία Συντάγματος. Έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και η ρίψη δακρυγόνων. Οι διοργανωτές από τα μεγάφωνα δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία.

16.30: Ομαλοποιείται η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος. Οι πολίτες συγκεντρώνονται εκ νέου στο χώρο, συνεχίζοντας την ειρηνική τους διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

16.00: Αποπνικτική παραμένει η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος και σε όλη τη γύρω περιοχή, με τα ΜΑΤ να απομονώσουν το χώρο.

15.44: Οι διοργανωτές καλούν από τα μικρόφωνα τον κόσμο να μην φύγει από το Σύνταγμα

15.40: Οχτώ πολίτες έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στον Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας.

15.31 Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος και την Πανεπιστημίου όπου επεκτείνονται τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Οι αστυνομικοί κάνουν συνεχή ρίψη χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές. Οι κουκουλοφόροι ως γνήσιοι προβοκάτορες δείχνουν για ακόμα μία φορά σε τι αποσκοπούν: να υπονομεύσουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις και να προστατεύσουν το πολιτικό σύστημα από τους κραδασμούς που προκαλεί η λαϊκή αγανάκτηση.

15.18 Οι αγανακτισμένοι πολίτες κατάφεραν να απομονώσουν τους ταραξίες από τη συγκέντρωσή τους στην πλατεία Συντάγματος, όπου συνεχίζεται η ειρηνική διαμαρτυρία των χιλιάδων πολιτών.

14:57 Στο ιατρείο της Βουλής μεταφέρθηκε ένας 25χρονος διαδηλωτής που τραυματίστηκε σε επεισόδια μπροστά από τη Βουλή πιθανότατα από φωτοβολίδα. Την ίδια ώρα διαδηλωτές έριχναν μολότοφ σε Τράπεζα.

14.50 Ένταση και πάλι στην οδό Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου όπου υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων και εθνικιστών.

14.40 "Παραμένουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι", φωνάζουν αυτή την ώρα οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος - Μεγαλειώδης παραμένει η παρουσία του κόσμου!

14.38 Ελεύθεροι αφέθησαν οι 12 προσαχθέντες από την Αστυνομία, οι οποίοι επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο.

14.29 Καταγγελίες ότι βρέθηκε ταυτότητα αστυνομικού σε... κουκουλοφόρο διαδηλωτή, κάνουν διαδηλωτές που βρίσκονται στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με την καταγγελία ο αστυνομικός συμμετείχε στα επεισόδια μεταξύ των αγανακτισμένων και των κουκουλοφόρων που προηγήθηκαν.

14.25 Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα - Μεγαλειώδης παραμένει η παρουσία του κόσμου! - Πάνω από ένα εκατομμύριο!

14.23 Ένας πολίτης και ένας άνδρας των ΜΑΤ διακομίστηκαν πριν απο λίγο με ασθενοφόρο σε νοσοκομεία της Πρωτεύουσας, αφού τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συμπλοκών έξω απο τη Βουλή

14.03 Aποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου θα απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες το απόγευμα. Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπούλια δεν ζήτησε εκλογές, αλλά συναίνεση.

13:57 Τους προπηλακισμούς υπουργών και βουλευτών κατά την προσπάθειά τους να φθάσουν στην Βουλη, γνωστοποίησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής. Αναλυτικά, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως το αυτοκίνητό του στο ύψος του αγάλματος του Τρούμαν δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές.

Όπως εξήγησε βρισκόταν σε αυτοκίνητο μικρού κυβισμού με φιμέ τζάμια και τον ακολουθούσε άνδρας της ασφάλειας με μηχανή, οι διαδηλωτές αντιλήφθησαν ότι κάποιος πολιτικός βρίσκεται εντός και κινήθηκαν απειλητικά. Όταν είδαν ότι ήταν ο Λοβέρδος επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σπάσουν τους προφυλακτήρες.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Υγείας είπε πως και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιλένα Αποστολάκη γιουχαρίστηκε και δέχθηκε μπουκάλια νερού από το πλήθος. Η κυρία Ολγα Τέντε Ρενταρή ακολουθώντας με το αυτοκίνητό της την μόνη διαδρομή που οδηγεί στο παρκινγκ του κοινοβουλίου έπεσε σε ομάδα διαδηλωτών στο ύψος της Ρηγίλλης με αποτέλεσμα να δεχθεί πέτρες.

Βρήκε καταφύγιο σε παράπλευρο δρόμο και έφτασε στην Βουλή πεζή. Τέλος – σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο κ. Λοβέρδος στην Ολομέλεια – θύμα του εξαγριωμένου πλήθους έπεσε και η   κυρία Σούλα Μερεντίτη η οποία δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες και μπουκάλια.

Πάντως, οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταφθάνουν στο κοινοβούλιο, εμφανώς προβληματισμένοι και με σκυμμένα κεφάλια και αυτό γιατί οι περισσότεροι ήρθαν αντιμέτωποι με τα τις έντονες αποδοκιμασίες των διαδηλωτών.

Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Κ.Ο. καθώς φαίνεται πως διογκώνει την «κρίση συνείδησης» που βασανίζει αρκετούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

13:47: Επεισόδια σημειώθηκαν τόσο σε Σύνταγμα όσο και σε Ρηγίλλης. Αναρχικοί έριξαν βόμβες μολότοφ στον περίβολο της Βουλής, ενώ οι Αγανακτισμένοι που μετείχαν στη συγκέντρωση προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση και μεταξύ διαδηλωτών.

13.19: Αγανακτισμένοι συγκρούονται με αντιεξουσιαστές στο Σύνταγμα - Πάνω από ένα εκατομμύριο ο κόσμος!

13.11: Στο Σύνταγμα η πορεία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Κλειστός μέχρι και ο Εθνικός Κήπος.

ΜΑΤ και μπροστά και πίσω από τον φράχτη έξω από τη Βουλή, όπου έπεσαν και εκεί χημικά

Ειδική διαδρομή για να περνούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα - Δεν έχει προηγούμενο η αστυνομική παρουσία

13:03 Ενταση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας όποιυ χιλιάδες διαδηλωτές έχουν πλημμυρίσει όλους τους δρόμους από Βασ. Κωνσταντίνου μέχρι Φιλελλήνων και από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη Ρηγίλλης και να φτάσουν μία ανάσα πριν το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ουσιαστικά έχει στηθεί μία λαοθάλασσα γύρω από το κτήριο της Βουλής, όπου συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Λίγο μετά τις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος έφτασε και η πορεία του ΠΑΜΕ.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ ηλεκτρισμένη με συνεχείς μικροεντάσεις, ενώ η αστυνομική παρουσία είναι πιο αισθητή από ποτέ. Διαδηλωτές στο ύψος της Β. Σοφίας ανα διαστήματα προσπαθούν να ρίξουν κάτω τον σιδερένιο φράχτη που ύψωσαν τα ξημερώματα οι αστυνομικοί στο ύψος των ανθοπωλείων δίπλα στη Βουλή. Επικρατεί ένταση και η αστυνομία έχει κάνει χρήση χημικών.

Έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός.

12:54 Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο! Έσπασαν τον κλοιό της Αστυνομίας και βρίσκονται μια ανάσα από το Προεδρικό Μέγαρο όπου στις 13:00 συναντάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό.

12:28 Διαδηλωτές προσπαθούν να ρίξουν τον σιδερένιο φράχτη που έχει ορθώσει η Αστυνομία για να εμποδίσει την πρόσβαση του κόσμου στη Βουλή.

12:10 Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας στήνοντας έναν κλοιό γύρω από το κτήριο της Βουλής, όπου συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Λίγο μετά τις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος έφτασε και η πορεία του ΠΑΜΕ με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία λαοθάλασσα μέχρι την Ομόνοια.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ ηλεκτρισμένη με συνεχείς μικροεντάσεις, ενώ η αστυνομική παρουσία είναι πιο αισθητή από ποτέ.

Οι διαδηλωτές γιουχάρουν τα αυτοκίνητα των βουλευτών αλλά και του πρωθυπουργού όταν αυτά περνούν από τη Βασ. Κωνσταντίνου, στη συμβολή της με τη Βασ. Γεωργίου με κατεύθυνση προς το ελληνικό κοινοβούλιο. Μερικοί μάλιστα εκτόξευσαν αυγά και μπουκάλια νερού, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Τα ΜΑΤ έχουν στήσει κλούβες σε κάθε δρόμο, εμποδίζοντας το δρόμο σε διαδηλωτές και διευκολύνοντας τους βουλευτές που θέλουν να φτάσουν στη Βουλή. Κλειστός είναι ακόμα και ο Εθνικός Κήπος, ενώ στη Β. Σοφίας η Αστυνομία έχει στήσει έναν σιδερένιο φράχτη!

Κλειστοί επίσης είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και τη Βουλή (από το ύψος του Χίλτον).

11:00 Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα, αλλά και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Ομάδες διαδηλωτών καταφτάνουν στην πλατεία Συντάγματος, σχεδόν από κάθε γωνιά. Ηδη το κέντρο έχει γεμίσει διαδηλωτές, ενώ η ατμόσφαιρα είναι πολύ ηλεκτρισμένη με συνεχείς μικροεντάσεις με τους αστυνομικούς, των οποίων η παρουσία είναι πιο αισθητή από ποτέ. Όπως έχουμε γράψει από το πρωί έχουν στηθεί ακόμα και σιδερένιοι φράχτες από την Αστυνομία.

10.20 Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και τη Βουλή (από το ύψος του Χίλτον), καθώς διαδηλωτές αρχίζουν και καταφτάνουν στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να περικυκλώσουν το κτήριο του κοινοβουλίου όπου συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Πανταχού παρούσα είναι και η αστυνομία. Σε Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας, Ηρ. Αττικού έχουν στηθεί κλούβες των ΜΑΤ, αστυνομικοί έχουν παραταχθεί μέσα στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος είναι κλειστός σήμερα, ενώ στη Β. Σοφίας η Αστυνομία έχει στήσει έναν σιδερένιο φράχτη!

Νωρίτερα σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η οποία ωστόσο δεν έλαβε διαστάσεις.

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας

9.20 Μέχρι και σιδερένιο φράχτη έχει στήσει η Αστυνομία στην Βασιλίσσης Σοφίας, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει ενόψει της σημερινής κινητοποίησης των Αγανακτισμένων που σκοπεύουν να περικυκλώσουν τη Βουλή. Το κέντρο της Αθήνας έχει κλείσει από νωρίς το πρωί και η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Ακαδημίας, στην οδό Αμαλίας από Συγγρού και η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον.

Οι κάθετοι δρόμοι του Κολωνακίου ελέγχονται και ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών στους γύρω δρόμους.

Μάλιστα εχει τοποθετηθεί στους δρόμους ένα μεταλλικό τείχος, το ίδιο που είχαμε δει και την δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης των «Αγανακτισμένων».

Διαβάστε ακόμα

Γενική απεργία και ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη Βουλή – Οι συγκεντρώσεις στην Πάτρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις