Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οδησσός: Πέντε οι νεκροί από τη ρωσική επίθεση την ώρα της επίσκεψης Μητσοτάκη

Οδησσός: Πέντε οι νεκροί από τη ρωσική ε...

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι έπληξε ένα υπόστεγο μη επανδρωμένων πλωτών drones

Πέντε νεκροί από τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό, τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι έπληξε ένα υπόστεγο μη επανδρωμένων πλωτών drones.

Μητσοτάκης - Ζελένσκι: Ακούσαμε μεγάλη έκρηξη, ο πόλεμος γίνεται και εδώ, όχι μόνο στο μέτωπο

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ukrainska Pravda», πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη ρωσική επίθεση στις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Οδησσού, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας.

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονταν στην Οδησσό και άκουσαν την έκρηξη σε κοντινή απόσταση.

Η Μόσχα ανέλαβε την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση, υποστηρίζοντας ότι έπληξε μία βάση μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων πλωτών μέσων.

«Αποστολή επετεύχθη. Ο στόχος χτυπήθηκε» ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στα social media. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, χτυπήθηκε «ένα υπόστεγο στην εμπορική ζώνη του λιμανιού της Οδησσού, στο οποίο ετοιμάζονταν για μάχη μη επανδρωμένα πλωτά οχήματα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις».

Σύμφωνα με έναν Ουκρανό ανώτατο αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού, η Ρωσία έχει εξαπολύσει περισσότερες από 880 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και περισσότερους από 170 πυραύλους στις υποδομές του λιμανιού της Οδησσού από πέρσι τον Ιούλιο.

Η Μόσχα έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο λιμάνι από τα μέσα Ιουλίου, όταν αποχώρησε από τη συμφωνία με βάση την οποία επέτρεπε την ασφαλή διέλευση των πλοίων που μετέφεραν ουκρανικά σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις