Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Στην Πάτρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο ανδρών γυναικών

Από το πρωτάθλημα του 2018

Από το πρωτάθλημα του 2018

Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Θα διεξαχθεί στο κλειστό «Κ. Πετρόπουλος» στο Κουκούλι

Έξι χρόνια μετά τη διοργάνωση, τότε το 2018 στο «Τόφαλος», του 31ου πανελληνίου πρωταθλήματος Τάε κβον ντο ανδρών γυναικών, η Πάτρα φιλοξενεί και πάλι την ελίτ του αθλήματος.

Στην Πάτρα λοιπόν θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο ανδρών γυναικών του 2024, στο κλειστό «Κώστας Πετρόπουλος» στο Κουκούλι, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Ώρα έναρξης καθημερινά 09:00 π.μ. 

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Όλοι οι αθλητές – αθλήτριες εγγεγραμμένοι σε συλλόγους – μέλη της ΕΛ.Ο.Τ., αναλυτικά ως εξής :

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 1. Το δικαίωμα συμμετοχής εξασφαλίζεται με την προϋπόθεση ότι :  α)οι συμμετέχοντες σύλλογοι έχουν προβεί στην εξόφληση της ετήσιας συνδρομής τους στην ΕΛ.Ο.Τ. έως και το έτος 2024 και β) ότι έχουν προβεί στην απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης από την Γ.Γ.Α. και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της Γ.Γ.Α..

2. Όλοι οι αθλητές – αθλήτριες θα πρέπει να είναι κάτοχοι της ψηφιακής κάρτας ΕΛ.Ο.Τ. σε ισχύ για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 και με ενημερωμένα τα τελευταία στοιχεία των βαθμών ΚΟΥΠ ή ΝΤΑΝ που κατέχουν. 

3. Τα βιβλιάρια αθλητικής ιδιότητας θα πρέπει να είναι θεωρημένα από την ΕΛ.Ο.Τ., να έχουν την σφραγίδα του σωματείου και να είναι υπογεγραμμένα από τον Γραμματέα του συλλόγου. Επίσης θα πρέπει να αναγράφεται ο βαθμός Κουπ που κατέχει ο αθλητής – αθλήτρια και να φέρει επικύρωση από το σωματείο.

4. Για όσους αθλητές – αθλήτριες είναι κάτοχοι νέου ηλεκτρονικού βιβλιαρίου αθλητικής ιδιότητας, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την εκτύπωση του, από τη ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΛ.Ο.Τ., στην οποία θα φαίνεται ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ της ΕΛ.Ο.Τ. καθώς και ο βαθμός Νταν ή Κουπ.

5. Για τους αθλητές – αθλήτριες, οι οποίοι είναι κάτοχοι Νταν, θα πρέπει απαραίτητα να είναι καταχωρημένος ο βαθμός Νταν στη ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΛ.Ο.Τ..

6. ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ) θεωρημένη από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα. Σε περίπτωση που η θεώρηση της ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ είναι από ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων, αυτοί θα πρέπει να έχουν λάβει τη σχετική πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) και πέραν της σφραγίδας και υπογραφής υποχρεωτικά θα πρέπει να αναγράφουν τον Ατομικό Αριθμό Πιστοποίησής τους

COVID-19

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στις τελευταίες διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση στο σύνολο της επικράτειας υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, οι οποίες επικαιροποιούνται αναρτούνται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ως στιγμής ισχύουν οι ακόλουθες :
https://gga.gov.gr/images/odigies_athlitismos_lockdown_27_03_2023.pdf

Στη γραμματεία των αγώνων θα προσεγγίζει αποκλειστικά μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε σωματείο.
Στο εσωτερικό της αθλητικής εγκατάστασης και συγκεκριμένα στον αγωνιστικό χώρο, θα είναι παρόντες μόνο οι απολύτως απαραίτητοι αθλητές, προπονητές, διαιτητές, γραμματεία, ιατροί αγώνες, συνεργείο καθαρισμού και προσωπικό εγκατάστασης, για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.
Τα δύο ζευγάρια αθλητών θα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο ενδεδυμένοι με τη φόρμα του Ταεκβοντό (dobok) και όλο τον προσωπικό ατομικό τους προστατευτικό εξοπλισμό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. Θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, από τον κάθε σύλλογο, ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος για την ορθότητα της δήλωσης συμμετοχής του, στην οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται : όνομα προπονητή, αρχηγού αποστολής, ονόματα αθλητών – αθλητριών καθώς επίσης κατηγορία βάρους, ηλικία, κ.λπ.

2. Δηλώσεις συμμετοχής ή τυχόν αλλαγές, μετά την λήξη της προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής με φαξ ή με email.   

3. Η καταχώρηση εγγραφής της δήλωσης συμμετοχής σας, θα γίνει στην ιστοσελίδα : http://www.tpss.eu

4. Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει λογαριασμό στο TPSS απλά ζητήστε τον κωδικό εξουσιοδότησης (κάνετε login στο TPSS και κατόπιν πηγαίνετε στο Πρωτάθλημα και πατάτε το κουμπί εξουσιοδότησέ με).

5. Στην ιστοσελίδα της ΕΛ.Ο.Τ. υπάρχει ανακοίνωση με αναλυτικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να εγγραφείτε ή αν έχετε ήδη εγγραφεί να καταχωρήσετε την δήλωση συμμετοχής σας στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα.

ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 1. Αθλητών, αθλητριών και παραγόντων (Προπονητή και Αρχηγού Ομάδας) έως τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024.

2. Δηλώσεις συμμετοχής ή τυχόν αλλαγές, μετά την λήξη της προθεσμίας Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 δεν θα γίνονται δεκτές.

3. Δηλώσεις συμμετοχής με φαξ ή e-mail δεν θα γίνονται δεκτές.

 

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. Για την συμμετοχή κάθε αθλητή – αθλήτριας, ο σύλλογος θα καταβάλλει το ποσό των 80 € (ογδόντα ευρώ) μέχρι και τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού της ΕΛ.Ο.Τ. : IBAN GR63 0171 5770 0065 7710 5152 814, Τράπεζα Πειραιώς.

2. Οι πληρωμές είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να γίνουν και να σταλούν με email : [email protected] μέχρι τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024. 

3. Σε περίπτωση μη προσέλευσης αθλητή – αθλήτριας, δεν επιστρέφονται τα χρήματα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Το πρόγραμμα των αγώνων και για τις δύο ημέρες, θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛ.Ο.Τ., τη Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΖΥΓΙΣΗΣ ۞ ΕΠΙΣΗΜΗ ΖΥΓΙΣΗ : Το πρόγραμμα της επίσημης ζύγισης και για τις δύο (2) ημέρες θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛ.Ο.Τ., τη Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

۞ ΤΥΧΑΙΑ ΖΥΓΙΣΗ : Δύο ώρες πριν την έναρξη των αγώνων κάθε ημέρα θα διεξάγεται η τυχαία ζύγιση, όπως προβλέπεται και στο νέο κανονισμό της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η οποία θα ολοκληρώνεται το αργότερο τριάντα (30) λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων της κάθε ημέρας. Συγκεκριμένα η τυχαία ζύγιση θα διεξάγεται και θα ανακοινώνεται στην ηλεκτρονική σελίδα της ομοσπονδίας, για την αποφυγή συνωστισμού, δύο ώρες πριν την έναρξη των αγώνων κάθε ημέρα, ήτοι στις 07:00 το πρωί.  Οι αθλητές και αθλήτριες που θα επιλεγούν στη τυχαία ζύγιση θα μπορούν να ζυγιστούν από τις 07:45 π.μ. έως και τριάντα (30) λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων, ήτοι 08:30 π.μ.

Τα ονόματα που θα επιλεχθούν τυχαία με ηλεκτρονικό σύστημα θα αποτελούν ποσοστό επιλογής ως ακολούθως :

α) Πάνω από 32 αθλητές: Το 20% του συνόλου

β) 17-32 αθλητές: 6 Αθλητές

γ) 9-16 Αθλητές: 4 Αθλητές

δ) 4-8 Αθλητές: 2 Αθλητές

ε) Κάτω από 4 αθλητές: Κανένας

Ο αγωνιζόμενος θα αποκλείεται αν το βάρος του υπερβαίνει κατά 5% το όριο της κατηγορίας βάρους του. Αν είναι ελλειποβαρής, δε θα λαμβάνεται υπόψιν.


ΚΛΗΡΩΣΗ Την Πέμπτη 28 Μάρτιου 2024 και ώρα 10:30 π.μ. θα διεξαχθεί η κλήρωση στα γραφεία της ΕΛ.Ο.Τ., Ηρούς 19 (2ος όροφος) – Αθήνα, για όλες τις κατηγορίες που θα αγωνίζονται. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ  Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 08:15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – ενημέρωση προπονητών, στον αγωνιστικό χώρο.


ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικούς θώρακες και κάσκες ΚΡΝΡ.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Η διάρκεια κάθε αγώνα ορίζεται σε τρεις (- 3 -) γύρους των δύο (2) λεπτών με ένα (- 1 -) λεπτό διάλειμμα ανάμεσά τους.
Σε περίπτωση που θα υπάρξει πρόβλημα, ο αλυτάρχης των αγώνων έχει το δικαίωμα διαμόρφωσης του χρόνου διεξαγωγής.
Κατά την ζύγιση των αθλητών – αθλητριών δεν θα υπάρχει καθόλου ανοχή.
Τόσο κατά την προσέλευση στην ζύγιση, όσο και στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να αγωνιστούν, θα πρέπει υποχρεωτικά όλοι οι αθλητές – αθλήτριες να προσκομίζουν την ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ θεωρημένη από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα. Σε περίπτωση που η θεώρηση της ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ είναι από ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων, αυτοί θα πρέπει να έχουν λάβει τη σχετική πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) και πέραν της σφραγίδας και υπογραφής υποχρεωτικά θα πρέπει να αναγράφουν τον Ατομικό Αριθμό Πιστοποίησής τους.
Οι αθλητές – αθλήτριες θα αγωνιστούν αποκλειστικά με ευθύνη των συλλόγων τους και υπεύθυνες δηλώσεις δεν θα γίνονται δεκτές.
Δεν επιτρέπεται σε εν ενεργεία αθλητές – αθλήτριες να κάθονται ως κόουτς στους αγώνες καθώς και να εξουσιοδοτούνται ως αντιπρόσωποι συλλόγων στην διαδικασία των ζυγίσεων.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ Όλοι οι αθλητές – αθλήτριες που θα προσέρχονται στη «θέση ελέγχου αθλητών», θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά τα προσωπικά e-foot protectors της ΚΡΝΡ (καλτσάκια με αισθητήρες) καθώς και τα γαντάκια, να τα κρατούν στο χέρι για τον πληρέστερο και πιο γρήγορο έλεγχο από τους διαιτητές των αγώνων. Επίσης θα πρέπει να προσκομίζουν στην Αγωνόδικο Επιτροπή την ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ.

Οι αθλητές - αθλήτριες κατά την διάρκεια του αγώνα είναι υποχρεωτικό να φορούν προστατευτικά μασελάκια και το χρώμα τους περιορίζεται σε λευκό ή διάφανο. Πρέπει να έχει πάχος τουλάχιστον 3mm και να καλύπτει την άνω οδοντοστοιχία. Οι αθλητές - αθλήτριες με σιδεράκια οφείλουν να χρησιμοποιούν αντίστοιχο ειδικό μασελάκι, το οποίο θα καλύπτει και την άνω και την κάτω οδοντοστοιχία και θα είναι εγκεκριμένο από οδοντίατρο. Οι αθλητές - αθλήτριες με σιδεράκια θα προσκομίζουν βεβαίωση από τον οδοντίατρο τους, στην οποία θα δηλώνει ότι ο αθλητής είναι σε θέση να αγωνιστεί με ασφάλεια με το συγκεκριμένο μασελάκι που του έχει συστήσει. Η εν λόγω ιατρική βεβαίωση θα πρέπει να φέρει ημερομηνία, σφραγίδα και υπογραφή ιατρού. (Συμβουλευτείτε τον ειδικό κανονισμό της WT για αναλυτικές πληροφορίες πάνω σε μασελάκια, επίδεση, νάρθηκες και piercing σελίδα 54 του κανονισμού αγώνων).

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ Η ένσταση θα κατατίθεται εγγράφως εντός 10 λεπτών από την λήξη του αγώνα, αποκλειστικά και μόνο από τον Αρχηγό της Ομάδας του οποίου το όνομα θα πρέπει να υπάρχει στην ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής που έχει γίνει από τον σύλλογο στην διεύθυνση http://www.tpss.eu. H ένσταση θα πρέπει να συνοδεύεται με παράβολο αξίας 50 € (πενήντα ευρώ), στην γραμματεία των αγώνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports