Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέμπη: Η μεγάλη καταστροφή στην πιο διάσημη στάση για προσκύνημα στην Ελλάδα

Τέμπη: Η μεγάλη καταστροφή στην πιο διάσ...

Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη παραμένει αποκλεισμένο

Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη παραμένει αποκλεισμένο, οι καταστροφές στην περιοχή κάνουν αδύνατη την πρόσβαση στους επισκέπτες…

Η άλλοτε γεμάτη ζωή, στάση για τους προσκυνητές της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, έχει μετατραπεί σε ερειπωμένο τοπίο. Η κακοκαιρία Daniel, που έπληξε το 2023 τη Θεσσαλία, προκάλεσε καταστροφές στις τοπικές επιχειρήσεις, στην κρεμαστή γέφυρα και στο ναό, που κοσμούσαν την περιοχή. Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής αποτελούσε πολυσύχναστο σημείο, για όσους περνούσαν από τα Τέμπη. Χιλιάδες πιστοί την επισκέπτονταν ετησίως και περνούσαν από τη γέφυρα, για να θαυμάσουν τον Πηνειό. 

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου του 2024 η ομάδα Up Stories βρέθηκε ή για την ακρίβεια προσπάθησε να φτάσει στο εμβληματικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη. Η έλευση στο σημείο μέσω της Παλαιάς πλέον εθνικής οδού ήταν αδύνατη καθώς αυτή παραμένει κλειστή για εργασίες συντήρησης.

Η διέλευση της κρεμαστής γέφυρας που διαπερνά τον Πηνειό ποταμό και οδηγεί στο εκκλησάκι παραμένει αδύνατη, καθώς όπως θα δείτε και στο βίντεο έχει καταστραφεί εντελώς.

 Οι επισκέπτες έχουν μία επιλογή: να φτάσουν στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Τεμπών και από εκεί περπατώντας και ακολουθώντας το παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο για μια απόσταση περίπου 5χλμ να φτάσουν τελικά στην Αγιά Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι σε αυτό το ιστορικό σημείο, έχουν κάνει στάση πάνω από 20.000.000 οχήματα και έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 100.000.000 επισκέπτες στην αρχική του μορφή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις