Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Νέα Δυτική Ελλάδα": Το περιστατικό «εγκλωβισμού» 90 επιβατών του Οδοντωτού κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου

"Νέα Δυτική Ελλάδα": Το περιστ...

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των τοπικών φορέων, το Υπουργείο Υποδομών & η Αχαιή υφυπουργός, Χριστίνα Αλεξοπούλου, «ποιούν την νήσσαν», αγνοώντας επιδεικτικά το μέγεθος του προβλήματος

Με αφορμή τις νέες κατολισθήσεις στον Βουραϊκό ποταμό που «εγκλώβισαν» τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο με 90 επιβάτες την περασμένη Δευτέρα 26/2/2024 το πρωί, η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι τραγικές καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων σε τουλάχιστον δύο σημεία του Βουραϊκού, από τα οποία διέρχεται η γραμμή του Οδοντωτού σιδηρόδρομου αποκάλυψαν για ακόμη μία φορά την αναλγησία της Πολιτείας, τόσο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όσο και για τη διάσωση του κύρους και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ιστορικού και μοναδικού στο είδος του, τρένου.

Το τελευταίο περιστατικό «εγκλωβισμού» 90 επιβατών του Οδοντωτού εξαιτίας νέας κατολίσθησης βράχων και φερτών υλικών στη γραμμή κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς από σύμπτωση δεν υπήρξε τραυματισμός.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των τοπικών φορέων, το Υπουργείο Υποδομών, αλλά και η Αχαιή υφυπουργός, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, «ποιούν την νήσσαν», αγνοώντας επιδεικτικά το μέγεθος του προβλήματος. Αν και η φύση έχει πολλές φορές στο παρελθόν, προειδοποιήσει, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις συνέπειες.

Οι όποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι αόριστες δηλώσεις αναρμόδιων- αρμοδίων, χωρίς αποτέλεσμα και κυρίως, χωρίς κανένα ουσιαστικό έργο!

Είναι δεδομένο, ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα θρηνήσουμε θύματα.

Άραγε, πότε θα ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός, προχωρώντας άμεσα στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στα «επικίνδυνα» σημεία, πότε θα γίνει συνολικά έλεγχος των πρανών από τα σημεία που περνάει το τρένο, πότε θα ελεγχθεί η στατικότητα των γεφυριών από τα οποία διέρχονται οι συρμοί;

Ελπίζουμε πριν γίνει το κακό!..»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις