Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στάθης Κουλουκουντής: Πέθανε στα 83 του ο γνωστός εφοπλιστής

Στάθης Κουλουκουντής: Πέθανε στα 83 του ...

Έζησε στο Λονδίνο το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του

Σε ηλικία 83 ετών, μετά από πολύχρονα προβλήματα υγείας, πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής.

Γεννημένος το 1942 στη Νέα Υόρκη, ο Κουλουκουντής ανήκε σε εφοπλιστική οικογένεια που διακρίθηκε στον χώρο. Σπούδασε οικονομικά στη Πενσυλβάνια και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στα γραφεία της εταιρίας Rethymnis & Kulukundis LTD στο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας σύντομα σημαντικές ευθύνες στον τομέα των χρηματοδοτήσεων και των ναυπηγήσεων.

 Ζούσε στο Λονδίνο αλλά επισκεπτόταν τακτικά την Ελλάδα, ειδικά τη Σύρο, όπου είχε και κατοικία. Ήταν αδερφός του επίσης εφοπλιστή Ηλία Κουλουκουντή. Ο τελευταίος τον αναφέρει στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Απρόσιτες ακτές», στο οποίο περιγράφει γλαφυρά τη ζωή στους κόλπους μιας ναυτιλιακής οικογένειας, εν προκειμένω της δικής τους.

Σημαντικές δράσεις

Ήταν μέλος πολλών διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών ενώ το 1982 εξελέγη μέλος του συμβουλίου του Committee (πρόκειται για την Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου). Διετέλεσε για περισσότερα από δέκα χρόνια αντιπρόεδρος του και έχαιρε εκτίμησης στο Λονδίνο.

 Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Κοιμητήριο της Βουλιαγμένης, ενώ η οικογένεια θα δεχτεί τα συλλυπητήριά σε ξενοδοχείο της παραλιακής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις