Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Η Ύδρα ενδείκνυται και για χειμερινή εξόρμηση

Η Ύδρα ενδείκνυται και για χειμερινή εξόρμηση

Όσα δεν πρέπει να χάσετε

Είναι κάποια μέρη της Ελλάδας που στο μυαλό μας είναι συνυφασμένα αποκλειστικά και μόνο με το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να μην πέφτουν ποτέ στο τραπέζι ως ιδέα μιας πιθανής χειμερινής εξόρμησης.

Ένα από αυτά -αδίκως- είναι και η κοσμοπολίτισσα Ύδρα, ένα νησί μικρό και κοντινό που είναι παντός καιρού και έχει τη δυναμική να μας μαγεύει σε κάθε εποχή του χρόνου, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά.

 Αν σκοπεύεις να κάνεις ένα ρομαντικό ταξίδι χειμώνα και προτιμάς να μην απομακρυνθείς πολύ από την Αθήνα και να μην πάρεις μαζί σου αυτοκίνητο, όλα οδηγούν στην Ύδρα, το διαμάντι του Αργοσαρωνικού.

 Γιατί στην Ύδρα τον χειμώνα;

Το νησί είναι καταπληκτική επιλογή για ζευγάρια, λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής του, των ιδιαίτερης αισθητικής πλακόστρωτων σοκακιών που ενδείκνυνται για περιπλάνηση, τις νησιώτικες γειτονιές που μοιάζουν να σε γυρνούν σε άλλες εποχές και φυσικά λόγω ησυχίας.

 Η Ύδρα τον χειμώνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επίγειος Παράδεισος για όσους δεν αγαπούν τη βαβούρα της πόλης, καθώς στο νησί χειμώνα – καλοκαίρι δεν κυκλοφορούν τροχοφόρα.

 Η βόλτα σου σε όλο το νησί θα γίνει με τα πόδια, γύρω από τη θάλασσα με τον άγριο τόνο της αυτούς τους μήνες. Στο κέντρο της Ύδρας θα συναντήσεις λιγοστούς κατοίκους, οι οποίοι το απόγευμα αποσύρονται στα σπίτια και τις οικογένειές τους. Ωστόσο, οι ανοιχτές ταβέρνες και τα λίγα μπαράκια που είναι ανοιχτά, θα συνδράμουν στην χαλαρή διασκέδασή σου.

 

Όσον αφορά στο φαγητό, μην ανησυχείς καθόλου. Στην Ύδρα θα φας καλά, θα φας πολύ (και μην σκεφτείς καν τις θερμίδες!) και αρκετά οικονομικά σε σχέση με τις περιόδους που το νησί είναι γεμάτο τουρίστες.

 Αν αποφασίσεις στο ταξίδι σου αυτό να γνωρίσεις και την ιστορία του νησιού, μπορείς να θαυμάσεις τα επιβλητικά αρχοντικά των αγωνιστών του 1821 και να επισκεφτείς τα μουσείαπου είναι ανοιχτά τις καθημερινές.

 Ακόμα, μια βόλτα στις παραλίες Υδρονέτα και τη Σπηλιά επιβάλλεται παρά το γεγονός πως το μπάνιο τέτοιο εποχή… θα το μετανιώσεις πικρά. Καθαρά λόγω θερμοκρασίας, φυσικά. Εκτός και αν είσαι χειμερινός κολυμβητής, οπότε ξέρεις ακριβώς τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Ακόμα κι αν δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, όμως, αξίζει να πας μόνο και μόνο για να φωτογραφίσεις τα νερά και το βραχώδες τοπίο.

 Τέλος, πες το «ναι» και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το ιστορικό μοναστήρι-κόσμημα στο κέντρο του λιμανιού της Ύδρας.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life