Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η στιγμή που η φρεγάτα «Ύδρα» αναχωρεί για την Ερυθρά Θάλασσα

Η στιγμή που η φρεγάτα «Ύδρα» αναχωρεί γ...

Δείτε βιντεο

Προς την Ερυθρά Θάλασσα πλέει ήδη η φρεγάτα «Ύδρα» για να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδα», ύστερα από απόφαση του ΚΥΣΕΑ τη Δευτέρα 

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας η φρεγάτα Ύδρα απέπλευσε από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας με κατεύθυνση προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Πρώτος προορισμός της φρεγάτας «Ύδρα« θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρύ της ταξίδι επί τρεις μήνες για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από την χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στην Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδα».

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον απόπλου της φρεγάτας από τη Σαλαμίνα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφτηκε χθες την φρεγάτα «Ύδρα» στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, προτού αυτή αποπλεύσει με κατεύθυνση την Ερυθρά Θάλασσα και δήλωσε: «Πάτε στην Ερυθρά Θάλασσα γιατί αυτό υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και όχι οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό. Η ελληνική κοινωνία έχει στραμμένα τα μάτια της σε εσάς και εύχεται να είστε καλά και να επιστρέψετε ασφαλείς. Έχω πλήρη επίγνωση ότι η πατρίδα σας στέλνει σε ζώνη κινδύνου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις