Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά σε πολυκατοικία στη Βαλένθια: Στους 10 οι νεκροί

Φωτιά σε πολυκατοικία στη Βαλένθια: Στου...

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός

Στους 10 νεκρούς έφτασε ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε 14ωροφη πολυκατοικία στη Βαλένθια της ανατολικής Ισπανίας, την Πέμπτη.

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κατά την πρώτη επιθεώρηση (του χώρου) από τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού τμήματος εντοπίστηκαν δέκα πτώματα» είπε στους δημοσιογράφους η περιφερειάρχης Πιλάρ Μπερναμπέ.

 Νωρίτερα, οι αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 14 αγνοούμενους.

 Η πυρκαγιά ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου που ανεγέρθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε όλους τους ορόφους και κανένα από τα συνολικά 138 διαμερίσματα του συγκροτήματος δεν γλίτωσε από τις φλόγες.

Τα κοινά με τον πύργο Γκρένφελ 

Το κτίριο, στη συνοικία Ελ Καμπανάρ, τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά. «Σαν να ήταν από άχυρο», δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση κάτοικος της περιοχής. «Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ο αέρας φυσούσε δυνατά εκείνη τη στιγμή και η φωτιά εξαπλωνόταν με αντυπωσιακή ταχύτητα». «Είναι τρομερό να σκέφτεσαι ότι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό».

Η Εσθερ Πουτσάδες, της τοπικής ένωσης Βιομηχανικών Μηχανικών (COGITI) δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο A Punt ότι η πρόσοψη του κτιρίου ήταν κατασκευασμένη από πολυουρεθάνη, υλικό εξαιρετικά εύφλεκτο. Τον Ιούνιο 2017, ο πύργος Γκρένφελ στο Λονδίνο κάηκε σαν πυρσός. Η φωτιά εξαπλώθηκε με τρομερή ταχύτητα μέσω της πρόσοψης που ήταν κατασκευασμένη από εύφλεκτα υλικά.

 Βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα χθες με πλάνα από τις προσπάθειες κατάσβεσης έδειξε την διάσωση από τους πυροσβέστες ενός πατέρα και της κόρης του που είχαν παγιδευτεί στο μπαλκόνι τους. Συνολικά, 22 ομάδες της πυροσβεστικής υπηρεσίας στάλθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς, μαζί με οκτώ μονάδες Πρώτων Βοηθειών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις