Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι «είδαν» οι αγρότες της Αχαΐας, χθες στο Σύνταγμα

Τι «είδαν» οι αγρότες της Αχαΐας, χθες σ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα

Την αποτίμηση του μεγάλου συλλαλητηρίου την Τρίτη, στο Σύνταγμα, κάνουν οι αγρότες της Αχαΐας, που συμμετείχαν δυναμικά στην κινητοποίηση.

Οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής πρόκειται σήμερα το βράδυ να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα ώστε να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, ενώ αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων για να αποφασιστεί η συνέχεια. 

Αναφερόμενος στην χθεσινή ημέρα, ο πρόεδρος των αγροτών Δυτικής Αχαΐας Γιώργος Βεσκούκης, επεσήμανε στο thebest.gr: «Η παρουσία των αγροτών ήταν δυναμική και δείξαμε σε όλους ότι το κίνημα είναι ενωμένο. Μαζί μας ήταν και άλλοι εργαζόμενοι αλλά και απλός κόσμος, πιστεύω ότι πλέον η κοινωνία έχει καταλάβει ότι χωρίς αγροτική παραγωγή, δεν υπάρχει μέλλον. Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα πάρουμε συντονισμένα αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις μας». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης: «Μεγαλειώδες συλλαλητήριο με τη συμμετοχή χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων αλλά και με τη συμπαράσταση του λαού της Αθήνας, εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι. Δείξαμε ότι και εμείς οι αγρότες και όσοι στάθηκαν στο πλευρό μας, αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό: εμείς να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να συνεχίζουμε για τη διατροφική επάρκεια του ελληνικού λαού. Μαζευτήκαμε όλοι όσοι έχουμε το ίδιο πρόβλημα με το τεράστιο πρόβλημα της διαβίωσης. Λίγο πριν το συλλαλητήριο βγήκε και είπε ότι δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο στους αγρότες, απ’ ότι φαίνεται έχει μόνο για συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας  και δεν έχει για τους αγωνιζόμενους αγρότες που με τα δίκαια, όπως οι ίδιοι είπαν, αιτήματά τους.  Απόψε στο μπλόκο στις 6 το απόγευμα, έχουμε γενική συνέλευση για να αποτιμήσουμε το συλλαλητήριο της Αθήνας αλλά και σε συνεννόηση με άλλα μπλόκα ανά τη χώρα, να πάρουμε τις αποφάσεις για το πως συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας».   

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των αγροτών Ωλενίας και παραγωγών λαϊκών αγορών Αλέκος Θανόπουλος, σημείωσε: «Πραγματικά ήταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση, συμμετείχε πολύς κόσμος  απ’ όλη την χώρα, αγρότες οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι και δίνουν οργανωμένη πάλη. Συμμετείχαν αρκετά τρακτέρ, αυτά που άφησε η αστυνομία, ενώ θα μπορούσαν να ήταν ακόμα περισσότερα. Υπήρξαν εκατοντάδες λεωφορεία απ’ όλη την Ελλάδα και γι’ αυτό ήταν τόσο μεγάλη συγκέντρωση. Επίσης, ήταν μαζί μας ήταν και άλλα συνδικάτα από διάφορους χώρους εργαζομένων, κυρίως από τα τρόφιμα αλλά και αντιπροσωπίες φοιτητών γιατί πολλά από αυτά είναι και παιδιά δικά μας, των αγροτών. Η χθεσινή συγκέντρωση άφησε το αποτύπωμά της. Από ‘δω και πέρα, θα γίνουν κατά τόπους συνελεύσεις, θα συνεδριάσει η Επιτροπή των μπλόκων και θα παρθούν οι αποφάσεις»    

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις