Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Έμποροι, καρναβάλι και παραεμπόριο- «Έχο...

Έμποροι, καρναβάλι και παραεμπόριο- «Έχουμε ζητήσει από το Δήμο συνάντηση αλλά δεν μας έχει καλέσει»

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Την αντιμετώπιση του φαινομένου ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Πλήγμα για τις επιχειρήσεις της Πάτρας, αποτελεί το «όργιο» παραεμπορίου, που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, κατά το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού.

Οι έμποροι που εξακολουθούν να προσπαθούν να  επιβιώσουν, «καυτηριάζουν» το γεγονός και ζητούν τη αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος μιλώντας σχετικά στο thebest.gr, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να πάρουν μέτρα και να υπάρξουν εντατικοί έλεγχοι στην αγορά «Έχουμε ζητήσει από το Δήμο συνάντηση για το θέμα του παραεμπορίου, ωστόσο δεν μας έχει καλέσει ακόμα. Ένα πρόστιμο σε μικροπωλητές χωρίς άδεια, δεν είναι μεγάλη κίνηση γιατί εκείνες τις ημέρες θα βγάλουν πολλαπλάσια από ό,τι το πρόστιμο και δεν τους νοιάζει. Αυτό όμως είναι εις βάρος των στεγασμένων και νόμιμων επιχειρήσεων. Δεν λέμε όχι στους μικροπωλητές, αλλά ας πάρουν άδεια να πουλήσουν. Ο Δήμος έχει ανακοινώσει ότι φέτος θα δώσει άδειες μόνο για καρναβαλικά προϊόντα και μένει να το δούμε»

Ο κ. Ζαφειρόπουλος στέκεται στο πρόβλημα της πώλησης ποτών στο δρόμο, «μιλάμε για ποτά αμφιβόλου ποιότητας, που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ξέχωρα από τα χρήματα που χάνονται από τους νόμιμους εμπόρους. «Μαυρίζουν» ένα προϊόν, το οποίο είναι ονομασίας προέλευσης όπως η Μαυροδάφνη Αχαΐας και φέρνουν γλυκό κρασί που το βαφτίζουν μαυροδάφνη και το πουλάνε χωρίς έλεγχο, χωρίς σφραγίδα, χωρίς αποδείξεις. Και πρόβλημα αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία αλλά και δυσφημούν το προϊόν. Συχνά ακούμε «ήπιαμε μαυροδάφνη και πέσαμε ξεροί»  και ποιος ξέρει τι μπορεί να έχουν πιεί. Επίσης, από το φαινόμενο χάνει και η οικονομία, που εμείς πληρώνουμε όλα τα νόμιμα και από την άλλη μεριά αφήνουμε ασύδοτους όλους αυτούς, που εκείνο το τριήμερο μπορεί να εισπράξουν όσα δεν εισπράττουν σε ένα μήνα. Ένα άλλο μέρος του παραεμπορίου, είναι οι υπαίθριες ψησταριές και το κομμάτι αυτό το έχουμε θίξει πάρα πολλές φορές μαζί με τον ΣΚΕΑΝΑ. Καλό θα είναι να μην το κάνουν γιατί θα υπάρχουν έλεγχοι, συνεχόμενοι και προληπτικοί. Θα βγουν στο δρόμο συνεργεία και θα τσεκάρουν παντού, προτού πάνε να στήσουν ψησταριές, θα τους λένε «πάρτε τα και φύγετε» αλλιώς θα γίνεται κατάσχεση και αυτό είναι το μόνο που τους πονάει. Στους ελέγχους πρέπει να μπουν και ο ΕΦΕΤ και η Διεύθυνση Υγιεινής. Είναι και δυσφήμιση για την Πάτρα, δεν μπορείς να μετατρέπεις την πόλη σε υπαίθρια ψησταριά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr